Acţiunea „Bugetiada” continuă! Judeţul Giurgiu este singurul cu buget suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Consiliului Judeţean nu exclud o nouă ieşire în stradă după a doua blocare a bugetului (foto:arhivă)
Angajaţii Consiliului Judeţean nu exclud o nouă ieşire în stradă după a doua blocare a bugetului (foto:arhivă)

De mai bine de o lună de zile, între Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Giurgiu se duce o luptă acerbă pe marginea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu.

După o primă pierdere în instanţă a procesului de anulare a hotărârii de consiliu nr. 12/2012 (prin care se aproba un prim buget de venituri şi cheltuieli al CJ Giurgiu), pentru a nu rămâne cu plăţi neonorate aleşii judeţeni au aprobat un nou buget. Numai că şi de data aceasta Instituţia Prefectului a atacat în instanţă acest buget .

Doar că ieri, 21 martie, Instituţia Prefectului a depus la instanţă o cerere de modificare a acţiunii prin care solicita „anularea parţială a hotărârii nr. 35/6 martie 2012, privind aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Judeţului Giurgiu, bugetului de venituri şi cheltuieli al instituţiilor publice finanţate parţial din venituri proprii şi a bugetului împrumuturilor interne  pe anul 2012, în sensul că doar Anexele 1.1 şi 1.3 ale hotărârii în cauză nu fac obiectul prezentei acţiuni”.

Doar că cele două anexe la care se face referire reprezintă bugetele de venituri ale instituţiilor care au în grijă persoanele cu handicap, copiii instituţionalizaţi, şi se referă la programul „Laptele şi cornul”.

„Fiind doar partea de venituri, interzicându-ni-se deschiderea unor credite bugetare pentru efectuarea de plăţi, anularea acţiunii pentru cele două anexe nu îşi are rostul”, declara Lavinia Crişu, jurist al Consiliului Judeţean Giurgiu.

În aceste condiţii, se poate spune că judeţul nostru poate intra în Cartea Recordurilor, fiind singura unitate administrativă care are aprobate două bugete, dar care, din nefericire, nu poate utiliza niciunul.

„Nu punem neapărat problema plăţii salariilor, ci ne întrebăm ce se va alege de proiectele cu fonduri europene, aflate în derulare sau chiar aproape finalizate, ce se va alege de aparatura medicală de la Spitalul Judeţean, pentru care se plătesc lunar bani grei pe ratele de liesing.

Nu excludem alte demonstraţii paşnice în faţa Prefecturii, dar, pe de altă parte, suntem decişi să nu abandonăm lupta. Vom aproba alte şi alte bugete, să vedem câte vor mai contesta în contencios administrativ cei de la prefectură”, a mai precizat Lavinia Crişu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite