„Abonaţi” la vacanţele ieftine din Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuvenii îşi petrec concediile pe malul Mării Negre în staţiunile Nisipurile de Aur, Balcic, Albena sau Sunny Beach. Unele dintre agenţiile de turism din Giurgiu au epuizat deja ofertele pentru Bulgaria aşa că întârziaţii mai au de aşteptat până după 20 august. Nu vă grăbiţi să vă cumpăraţi vacanţa de oriunde, spun operatorii de turism, pentru că aţi putea fi păcăliţi pe banii voştri.

Giurgiuvenii care nu şi-au ales până acum destinaţia de concediu din cauza jobului sau a bugetului sărăcăcios mai au la dispoziţie luna august pentru locurile cu soare şi plajă, cea mai aglomerată lună din sezonul estival.

Operatorii de turism din Giurgiu su primit solicitări numeroase din partea clienţilor giurgiuveni pentru destinaţiile vecinilor bulgari. Calitatea serviciilor îi atage pe ai noştri ca un magnet şi nu doar felul în care sunt trataţi gâdilă orgoliul giurgiuvenilor ci şi preţurile practicate de hotelieri, vizibil mai mici decât cele practicate pe litoralul românesc.

Nisipurile de Aur şi Sunny Beach sunt două dintre destinaţiile unde au ales cei mai mulţi giurgiuveni să-şi petreacă concediul în acest an, iar preţurile variază între 150 şi 500 de euro pentru un sejur de şapte nopţi, în funcţie de cerinţele fiecărui client.

Scump, domne’, scump

„Am avut şi pachet de 500 de euro pentru un sejur de şapte nopţi de cazare la hotel de trei stele all-inclusive pentru o familie cu doi adulţi şi un copil. Preţul este avantajos dacă e să facem comparaţia cu litoralul românesc, Mamaia, unde un sejur costă 500 de euro la un hotel de patru stele fără a avea această variantă de all-inclusive”, a spus Viorel Dogaru, managerul agenţiei de turism „Vip Tours” din Giurgiu.

În luna august, potrivit agenţiei “Blue Travel”, preţul unui sejur pe litoralul bulgăresc porneşte de la 315 euro pentru două persoane, hotel de 3stele, all inclusive,cinci nopti de cazare, taxe de staţiune incluse.

Grecia recuperează teren

Pe locul doi în topul preferinţelor giurgiuvenilor este Grecia care în acest an a început să câştige teren.

“Din cauza situatiei critice cu care se confruntă, preţurile au scăzut simţitor comparativ cu anii anteriori, un pachet pentru două persoane cu autocarul pentru şapte nopţi de cazare la vilă fără masă, în Insula Thassos porneşte de la 370 euro”, spune Camelia Vasile, operator de turism Blue Travel Giurgiu.
Giurgiuvenii sunt isteţi şi aleg luna august şi pentru că în cea de-a doua jumătate a acesteia hotelierii scad preţurile cu până la 20%.

Cum să nu te păcăleşti

Ca să nu rateze ofertele pe care le întâlnesc la tot pasul, giurgiuvenii aflaţi în căutarea pachetului turistic ideal uită să mai şi verifice dacă nu cumva operatorul de turism este unul fantomă.

“Pentru că şi acest an este unul critic pentru România tot mai multe agenţii «fantomă» îşi fac apariţia pe piaţă lansând oferte foarte atractive cu preţuri mai mici decât media pieţei”, mai spune Camelia Vasile.

Ca să evitaţi un concediu ratat este bine ca în momentul în care vă hotărâţi să faceţi rezervările necesare să vă asiguraţi că agenţia unde aţi găsit oferta este membră a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), are sigla expusă, deţine licenţă şi brevet de turism expus în agenţie şi nu în ultimul rând câutaţi referinţe despre agenţia respectivă.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite