A plecat după dulciuri şi nu s-a mai întors. Ana-Maria Ciobotaru, în vârstă de 8 ani, dispărută de acasă de săptămâna trecută, a fost dată în urmărire naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihoterapeutul Adriana Creţu spune că nu poate fi vorba de o revoltă a ei împotriva adulţilor pentru că nu s-ar fi purtat într-un anume fel cu ea, ci mai degrabă, fetiţa ar fi putut ajunge în mâinile unor oameni cu intenţii bolnave.

Dispariţia unei copile din cartierul Istru a pus pe jar poliţia giurgiuveană şi întreaga comunitate din zonă. Marţi după-amiază, Ana Maria Ciobotaru (8 ani) a plecat ca de obicei la joacă şi nu s-a mai întors.
Fetiţa locuia alături de bunică, în grija căreia se află de mai bine de câţiva ani, fără să se bucure de ocrotirea tatălui care nu a dorit să o recunoască, iar mama este plecată la muncă în străinătate. În jurul orei 14.15 Ana Maria a fost văzută într-un magazin din apropiere de unde şi-a cumpărat o acadea şi un jeleu. Imaginile cu Ana Maria au fost surprinse de camerele de supraveghere ale magazinului ajungând pe masa poliţiştilor care anchetează cazul.
Potrivit declaraţiilor unchiului său, Gelu Anton, fata ar fi renunţat să mai meargă la şcoală şi îşi petrecea timpul în faţa blocului cu restul copiilor din cartier.
„Era o fire veselă, îi plăcea să se joace cu masca asta şi să se uite pe o carte de matematică. “Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea. Am căutat-o peste tot. N-a plecat niciodată de acasă. Eu cred că a răpit-o cineva”, crede unchiul fetei care spune că micuţa nu mai mergea la şcoală din cauza faptului că situaţia financiară a rudelor este una precară.

Ce cred psihologii

Psihoterapeutul Adriana Creţu crede că nu poate fi vorba despre o plecare voluntară a micuţei ci mai degrabă că ar fi putut cădea pradă unor oameni cu intenţii bolnave.
“Mi se pare prea mică să ia o decizie de revolt împotriva adulţilor. Presupun că cineva ştia de situaţia părinţilor şi de faptul că nu era supraveghetaă, nu avea cum să aibă probleme existenţiale. La opt ani, nu cred că iniţiativa de a dispărea a fost a ei. Eu înclin să cred că avea nevoie de afecţiune, orice adult care i-a arătat un pic de atenţie ar fi putut-o păcăli. Cineva a ştiut cum să profite de situaţia ei”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, psihoterapeutul Adriana Creţu.

Mituri urbane

Dispariţia copilei a creat rapid o mulţime de zvonuri potrivit cărora poliţiştii ar fi găsit într-un container din apropierea blocurilor din cartierul Istru, un cadavru de copil spintecat, căruia i-ar fi fost luate organelle. Zvonurile i-au băgat în speriaţi pe părinţi care nu-şi mai lasă odraslele nesupravegheate. Inspectoratul Judeţean de Poliţie infirmă însă zvonurile apărute.
“Nu există nici măcar un caz de agresiune asupra vreunui copil, nu avem nicio plângere. Negăm cu vehemenţă aceste zvonuri. Nu ştim cum s-a ajuns la astfel de lucruri. Poliţiştii o caută în continuare pe fată”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, cms.şef Mirela Gheţa.
Statistică
În 2010, 48 de minori au fost daţi dispăruţi, dar poliţiştii au reuşit să-I găsească în scurt timp fără să fi fost victim ale unor agresiuni. De la începutul anului şi până în present, 25 de copii au daţi dispăruţi. Cei mai mulţi au plecat voluntar de acasă, fie pentru a-şi speria părinţii cu care au avut conflicte, sau pentru a-şi vizita rudele.

Semnalmente:

Ana Maria Ciobotaru are 1,20 metri înălţime, 30 de kilograme, ochi căprui, păr şaten, ondulat şi pistrui pe ambii obraji. La data dispariţie aceasta purta pantaloni negri, tricou alb fără mâneci iar în picioare avea papuci din plastic.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite