A murit cel mai vârstnic cojocar din Giurgiu. Acesta avea 102 ani şi o poveste de viaţă extraordinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Roşca, unul dintre cei mai longevivi giurgiuveni, s-a stins din viaţă azi noapte la vârsta de 102 ani. Născut în anul 1909 în localitatea Oinacu, Tudor Roşca a fost cojocar, a luptat în cel de-al doilea război mondial. Bătrânul s-a remarcat prin viaţa echilibrată, alături de familie şi de Dumnezeu.

„Cel mai frumos petic din viaţă este cel de căsătorie. Cei doi care se iau nu mai sunt doi ci unul singur” obişnuia să spună de fiecare dată Tudor Roşca când cineva îi trecea pragul casei.

Alături de Maria, soţia sa, forma o familie de aproape şapte decenii. Era foarte ataşat de aceasta şi de casa pe care o ridicase cu mâna sa. Deşi avea 102 ani, bătrânul tăia lemne şi îşi ajuta soţia la treburile casnice.

Tudor Roşca a decedat azi noapte perfect lucid, acesta susţinând până în ultima clipă că este sănătos tun. „Daniela, sunt sănătos, nu am nimic” a spus acesta, pe patul de moarte, fiicei sale care i-a stat la căpătâi tot timpul.

„A fost un om extraordinar. Nu se supăra pe nimeni, foarte optimist şi liniştit. Nu a băut, nu a fumat şi nici nu a curvăsărit. A fost un familist convins. Este o mare pierdere pentru cei care l-au cunoscut” a declarat pentru ADS Giurgiu, Ioan Gheorghe, unul dintre vecini.

Trupul neînsufleţit al lui Tudor Roşca va fi înmormântat mâine, 5 octombrie, în jurul orei 12.30, la cimitirul Smârda din municipiul Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite