A doua şansă pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

252 de şomeri giurgiuveni au posibilitatea să se specializeze printr-un proiect al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură. Beneficiarii şi de consiliere profesională din partea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Valoarea proiectului cofinanţat din fonduri europene se ridică la peste 2 milioane de lei.

Datele statistice înregistrate la nivelul judeţului Giurgiu, la sfârşitul lunii ianuarie, arată că rata şomajului înregistrată la Giurgiu a fost de 8,21%, cu 0,22% mai mică decât în decembrie 2010, aproximativ 8.000 de giurgiuveni figurând în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă(AJOFM).
Proiectul „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă”, cofinanţat din Fondul Social European şi câştigat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură(CCIA) Giurgiu este derulat împreună cu Info Grup şi AJOFM.
252 de şomeri de lungă durată, giurgiuvenii de peste 45 de ani, fără loc de muncă, dar şi tinerii care sunt şomeri de o perioadă lungă de timp participă la cursurile de formare profesională organizate în 18 sesiuni de cursuri de 720 sau 360 de ore, la activităţi de informare şi consiliere profesională şi la job cluburile organizate după finalizarea specializărilor.

Lecţii de limbi străine

Proiectul de peste 2 milioane de lei se derulează pe o perioadă de doi ani, beneficiarii fiind iniţiaţi în utilizarea computerului şi toţi vor învăţa să vorbească două limbi străine:engleză şi franceză.
„Am pregătit deja o sală cu 12 calculatoare pentru cursul de iniţiere în utilizarea calculatorului, proiectul prevede ca în mod obligatoriu beneficiarii să înveţe să vorbească două limbi străine. Nu vor deveni aşi, dar vor şti elemente de bază, cum să-şi primească clienţii şi să poarte o conversaţie”, a spus preşedintele CCIA Giurgiu.
Proiectul lansat de Camera de Comerţ şi Industrie Giurgiu vizează organizarea unor cursuri de formare profesională în meserii căutate la acest moment pe piaţa muncii. Programele de formare vor fi organizate pentru lucrător în comerţ, zidar-pietrar-tencuitor, coafor-frizer-manichiurist-pedichiurist, operator introducere, validare şi prelucrare date şi iniţiere în competenţe IT.

 „Cei care s-au înscris la aceste cursuri sunt oameni care într-adevăr îşi doresc să înveţe. O parte din cursuri au fost demarate la începutul lunii februarie, iar oamenii vin chiar şi cu o jumătate de oră înainte de îneceperea orelor”, a mai spus Alexandru Epîngeac.
În acest an, AJOFM va organiza mai multe cursuri pentru şomeri, dar şi pentru persoane private de libertate. Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă se vor putea califica în meserii precum barman, cofetar, comunicare limba engleză, contabil sau inspector resurse umane.





Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite