AZI DIMINEAŢĂ Comisar şef Nelu Dragomir: „ Să nu încerce cineva să ne ameninţe să încetăm protestele!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul SNPPC Giurgiu spune că asupra poliţiştilor care au lipsit de la protestul de ieri, s-ar fi făcut presiuni

Aproape 200 de poliţişti ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IJP), ai Poliţiei de Frontieră Giurgiu, dar şi gardieni din Penitenciar, au protestat ieri, la Bucureşti, faţă de tăierile salariale, de creşterea vârstei de pensionare şi de eliminarea pensiilor speciale. Liderul Sindicatului National al Poliţiştilor şi Personalului Contractual(SNPPC) Giurgiu, comisar Nelu Dragomir, declară pentru „Adevărul de Seară”, că de la mitingul din Capitală au lipsit circa 20 de poliţişti care îşi anunţaseră prezenţa.

Dragomir a auzit discuţii potrivit cărora, oamenii legii ar fi fost ameninţaţi ca să nu iasă în stradă. „ Nu pot să zic în mod direct că au fost presiuni pentru că nu am dovezi, dar ceva tot a fost. Am auzit discuţii că celor care au lipsit, şefii de inspectorate le-ar fi spus <<dacă picăm noi, picaţi şi voi!>>. Să nu îndrăznească cineva să ne ameninţe să încetăm protestele!”, spune Dragomir.

Aplauze şi încurajări

Pe de altă parte, comisarul Dragomir povesteşte că pe drumul către Palatul Cotroceni, oamenii ieşeau la geamuri sau se opreau din drumul lor pentru a-i aplauda pe poliţişti. “ M-a şocat. Oamenii ne aplaudau şi strigau să-i dăm noi jos pe guvernanţi, pentru că doar noi putem să-i ajutăm. În viaţa mea n-am văzut atâta disperare pe chipul poliţiştilor. Şi cei din Giurgiu trăiesc din ce în ce mai greu”, subliniază Nelu Dragomir.

Luni, toţi şefii birourilor teritoriale ale SNPPC vor pleca să protesteze în faţa Palatului Parlamentului European. Din Giurgiu, vor fi prezenţi la acţiunea de la Bruxelles, liderii sindicaliştilor poliţişti şi cei ai poliţiştilor de frontieră.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite