AZI-DIMINEAŢĂ: A sunat clopoţelul pentru deţinuţii de la Penitenciarul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

56 de deţinuţi, elevi din clasele I-IV, de la Penitenciarul Giurgiu, au făcut astăzi cunoştinţă cu doamna lor învăţătoare. Bărbaţii, cu vârste între 18 şi 48 de ani, s-au înscris anul acesta la şcolarizare în cadrul programului „A doua şansă”.

Puşcăriaşii vor începe cursurile luni, 4 octombrie, însă în această dimineaţă, s-au adunat într-o sală de clasă, pentru a participa la festivitatea de deschidere. Vizibil emoţionaţi, deţinuţii-şcolari au ascultat în linişte slujba oficiată şi discursurile invitaţilor. Au răspuns cuminţi că vor lua note mari şi că nu o vor dezamăgi pe „doamna”.

Vor să ştie să scrie şi să citească

Ion Vasile (27 de ani) ne-a spus că a trecut anul acesta într-a III-a cu rezultate bune. „Mi-a plăcut cel mai mult româna. Ne-am înţeles bine cu învăţătoarea şi am luat note bune”, spune el. La rândul său, Florin (25 de ani), un tânăr foarte timid, spune că vrea să înveţe şi să scrie şi să citească şi că are mari emoţii, fiind în clasa I.
Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Giurgiu, deţinuţii-şcolari nu vor duce lipsă de rechizite anul acesta. Ei vor avea în fiecare zi de luni până vineri, cursuri între orele 8.00 şi 12.00, după un orar stabilit de învăţătoare. „Au aceleaşi ore ca şi copiii din ciclul primar, aceleaşi materii”, afirmă Şef Serviciu Reeducare, Florin Antonescu, din cadrul Penitenciarului.
În acest an şcolar s-au înscris la clasa I 16 deţinuţi, au trecut în clasa a II-a 10 bărbaţi, iar 19 persoane private de libertate au ajuns deja în clasa a III-a. Alţi 11 deţinuţi sunt a IV-a, în timp ce doi puşcăriaşi sunt studenţi la „Spiru Haret”. Cursurile vor fi predate de cadre didactice de la Şcoala Specială Giurgiu.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite