ASTĂZI Ofertă de joburi vacante: se caută croitorese şi muncitori necalificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Giurgiu se caută croitorese şi muncitori necalificaţi
În Giurgiu se caută croitorese şi muncitori necalificaţi

Oferta locurilor de muncă pentru această săptămână nu este prea atractivă pentru giurgiuvenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Cele mai multe joburi sunt pentru persoanele cu studii medii sau şcoli profesionale.

Oferta locurilor de muncă vacante, pusă la dispoziţia giurgiuvenilor de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Giurgiu a fost actualizată astăzi şi, din păcate pentru aflaţi în căutarea unui job, este mult mai săracă. Practic, posibilităţile giurgiuvenilor de a-şi găsi un loc de muncă s-au înjumătăţit faţă de luna trecută.

Cele mai multe joburi înscrise pe lista AJOFM sunt cele de confecţioner asamblor articole din textile, unde este necesară o vechime de 1 an. Alte 20 de locuri sunt disponibile pentru muncitorii necalificaţi. În listă mai sunt incluse şi job-uri de săpător manual, ospătar, patiser şi şofer de taxi.

Şanse minime pentru şomerii cu facultate

Din cele aproximativ 150 de locuri puse la dispoziţia şomerilor de către angajatorii giurgiuveni, cele mai puţine sunt destinate absolvenţilor de studii superioare. Proaspeţii licenţiaţi sau absolvenţi de liceu din 2010 au de ales între posturile de inginer în industria mecanică, metalurgie, nave sau electroenergetică şi consilier financiar, unde angajatorii solicită abilităţi de comunicare.

Pe 24 septembrie, şomerii giurgiuveni au avut posibilitatea să-şi găsească un job în cadrul Bursei Locurilor de Muncă pentru absolvenţii de liceu şi facultate, promoţia 2010. Din cei 170 de angajatori invitaţi de AJOFM, doar 42 au participat cu oferte.

Dacă anul trecut, la acelaşi eveniment, au semnat contracatele de muncă pe loc, 28 de şomeri şi alţi 60 s-au angajat în săptămânile următoare, anul acesta doar patru giurgiuveni aflaţi în căutarea unui loc de muncă au fost norocoşi.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite