ASTĂZI: Giurgiuvenii nu vor să-şi arunce electrocasnicele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Marea Debarasare” s-a dovedit a fi un eşec la Giurgiu. Doar patru tone de deşeuri electrice şi electronice au fost colectate de la cetăţeni, în mai bine de jumătate de an.

„Ce-mi dai în schimb?”, aceasta este cea mai frecventă întrebare pe care lucrătorii de la Salubrizare o aud atunci când le spun oamenilor despre Campania „Marea Debarasare”. Giurgiuvenii nu sunt receptivi când vine vorba despre renunţarea la deşeurile electrice şi electrocasnice uzate ori defecte, spun autorităţile.
Cu siguranţă, foarte mulţi au acasă, la gospodăria părinţilor sau a bunicilor, televizoare ori maşini de spălat foarte vechi. Numai că giurgiuvenilor le vine greu să renunţe la aceste obiecte, mai ales dacă nu sunt recompensaţi, ne spun reprezentanţii SC Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) Giurgiu. Potrivit acestora, unii oameni ar vrea să primească sume de bani în schimbul electrocasnicelor predate.

Ridicate

Directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul ADPP, Gheorghe Panduru, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că, de la începutul anului, au fost strânse doar patru tone de deşeuri electrice de pe raza municipiului. „Este foarte puţin, în comparaţie cu alte oraşe. Ieri, de exemplu, am strans doar câteva televizoare. Astăzi, sunt în teren până la ora 19.00, trei echipe cu trei utilaje”, precizează Panduru. El mai spune că cei mai harnici privind debarasarea de deşeurile electrice şi electronice sunt giurgiuvenii care locuiesc la casă.

Astăzi, până la prânz lucrătorii ADPP Giurgiu au luat de pe stradă un singur monitor de calculator. Ca să nu mai străbată întreg oraşul degeaba, cei de la domeniul public au venit cu idea ca, dacă au ceva de aruncat, giurgiuvenii să-i cheme. Astfel, cetăţenii pot suna la numărul de telefon 0730.505.512, iar DEE-urile le vor fi ridicate din faţa casei sau chiar din locuinţă.


De la începutul anului, au ajuns în depozitul ADPP tot felul de televizoare, maşini de spălat, aragaze şi radio-casetofoane. Unii giurgiuveni se folosesc de Campania „Marea Debarasare” ca să scape şi de alte obiecte ce nu sunt cuprinse în acţiune. De exemplu, au fost aruncate cântare manuale sau obiecte de tâmplărie. DEE-urile rămân în depozit până când este strânsă o cantitate suficientă pentru a fi preluată de asociaţia Ecotic, implicată în Campania “Marea Debarasare” la nivel naţional.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite