ANI: Funcţionar la Consiliul Judeţean Giurgiu, incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Necula (34 de ani), consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pentru că în perioada aprilie 2008 – noiembrie 2009 a deţinut simultan funcţia de consilier juridic dar şi de administrator al firmei SC Răzvan 2005 SRL.

Potrivit documentului dat publicităţii de ANI, a constat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic, în urma unor proceduri de evaluare declanşate în 2010 şi despre care Răzvan Necula a aflat la sfârşitul anului trecut.

„Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010 în ceea ce privește informarea persoanelor evaluate, domnul NECULA Răzvan fiind informat, prin adresa nr. 90221/G/l.l/14.12.2010, despre declanșarea activității de evaluare, precum și cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care3/G/l.I./19.05.2011, respectiv, prin adresa nr. 65263/G/l.l./01.06.2011, domnul NECULA Răzvan a fost înștiințat despre faptul că au fost identificate elemente în sensul existenței stării de incompatibilitate”, se specifică în document.

Lavinia Crişu, directorul Direcţiei Juridice, Administraţie Publică Locală din cadrul CJ a spus că în prezent nu au primit niciun document din partea ANI referitor la această situaţie.

“Ştiu că ANI a trimis la un moment dat o scrisoare prin care întreba instituţia dacă CJ a făcut afaceri cu firma dumnealui, dar nici nu poate fi vorba de aşa ceva. El nu lucrează în cadrul direcţiei juridice ci la integrare europeană”, a spus aceasta.

Răzvan Necula a început să ocupe funcţia de consilier juridic la 1 aprilie 2008, în condiţiile în care din 23.08.2005 figura ca administrator al firmei SC Răzvan 2005 SRL.

"Firma mea, suspendată din 2006"

Conform documentului ANI, lui Răzvan Necula i s-a interzis ocuparea unei funcţii publice pe o perioadă de trei ani. El are însă dreptul să conteste şi să atace raportul de evaluare în 15 zile de la primirea acestuia.

Răzvan Nicula susţine că nu a fost informat despre documentul ANI.

"Nu am primit nicio adresă din cele menţionate de ANI în document, firma mea este suspendată din 2006, am avut o firmă de calculatoare. Se poate verifica şi la finanţe şi peste tot că bilanţurile contabile erau zero, eu am rămas doar acţionar. Se poate verifica oriunde că este adevărat ce spun. Firma nu a mai avut încasări, nu a mai avut activitate. Am fost consilier juridic, acum sunt consilier în cadrul departamentului de Integrare Europeană" a declarat Răzvan Necula pentru "Adevărul de Seară".



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite