80 de milioane de lei pentru modernizarea DN 5 Bucureşti-Adunaţii Copăceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11,6 kilometri din drumul naţional 5, Bucureşti- Adunaţii Copăceni, vor fi modernizaţi de către Compania Romstrade, al cărei manager este omul de afaceri giurgiuvean Nelu Iordache.

Pentru punerea în aplicare a acestui proiect, Compania Naţională de Autostrăzi şi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat recent un contract de modernizare a drumului ce leagă comuna Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu, cu capitala ţării.
„ DN 5 Bucureşti-Adunaţii Copăceni este unul dintre arterele cele mai importante care leagă ţara noastră de Bulgaria şi Turcia, tocmai de aceea trebuie neapărat reabilitat, fiind un drum de circulaţie europeană” a spus pentru „Adevărul de Seară” primarul comunei Adunaţii Copăceni, Ion Tache.
Lucrările de modernizare a drumului se desfăşoară pe o distanţă de aproximativ 12 kilometri şi vizează asigurarea infrastructurii de bază, dat fiind faptul că în ultima perioadă a crescut cererea de transport către graniţa româno-bulgară, respectiv în Punctul de Trecere a Frontierei din Vama Giurgiu.
„ Este un beneficiu pentru Adunaţii Copăceni, deoarece odată cu modernizarea infrastructurii vor fi creatre noi loocuri de muncă iar firmele din zonă pot intra în circuitul economic ” a mai adăugat Ion Tache.
O necesitate pentru trafic
„ Modernizarea DN 5 va avea un impact favorabil pentru toţi, traficul va fi fluidizat şi va fi asigurată securitatea operatorilor şi călătorilor” a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Transport Administrare Drumuri Judeţene, Ion Mateescu.
Acesta a mai afirmat că drumul va asigura o legătură mult mai bună între România şi Bulgaria atât pe tronsonul Bucureşti-Giurgiu, cât şi pe Podul Prieteniei.
Reprezentanţii CNADNR precizează că din cei 80 de milioane de lei, apoximativ 56 de milioane de lei sunt alocaţi de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, reprezintând finanţare nerambursabilă, iar diferenţa este asigurată din bugetul de stat.
Lucrările de modernizare a drumului Bucureşti-Adunaţii Copăceni se vor derula pe o perioadă de doi ani, la care se adaugă o perioadă de graţie de patru ani.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite