534 pensionari giurgiuveni beneficiază de bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru anul 2011, Casa Naţională de Pensii a repartizat filialelor judeţene din ţară un număr de 53.499 de bilete de tratament. Dintre acestea, 534 de bilete le revin pensionarilor giurgiuveni, care au depus cereri la Casa Judeţeană de Pensii (CJP).

“În perioada 1 ianuarie-28 martie 201,Casa de Pensii a primit 90 de bilete pentru tratament balnear , dintre care 87 au fost distribuite catre pensionari. Celelalte 3 bilete
vor fi date următorilor aflaţi pe listă” a spus pentru “Adevărul de Seară” directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Giurgiu, Ioan Olaru.
Din cele 534 de bilete de tratament, 200 au ca destinaţie staţiunea Amara, iar restul sunt în Sărata Monteoru, Covasna, Olăneşti, Buziaş şi Bala.
,, Bătrânii vor pleca la tratament în zilele de 9 şi 10 aprilie. Cei interesaţi trebuie să ştie  că sunt obligaţi să îşi ridice biletele de la Casa de Pensii, cu 10 zile înainte de plecare” a mai adăugat Olaru.

Nu toţi pensionarii îşi permit tratament balnear

Pensionarii giurgiuveni care doresc să plece în staţiuni balneare prin Casa Judeţeană de Pensii trebuie să plătească 50 % din valoarea pensiei pe care o au. Pentru neasiguraţi, costul biletului se stabileşte în funcţie de venitul lunar al solicitantului.
Maria şi Marin Dulgheru sunt fericiţi pentru că în curând vor putea merge împreună la tratament. Ei vor pleca la începutul lunii aprilie la Covasna, unde vor sta 18 zile. Această situaţie nu este prea des întâlnită. Sunt mulţi pensionari în Giurgiu care nu îşi permit să dea jumătate din pensie pentru o vacanţă, chiar dacă au nevoie. Este şi cazul Ioanei Mârzac care are o pensie de 350 de lei.
„ Aş vrea să mă duc la tratament, pentru că sunt foarte bolnavă, dar nu pot. Dacă dau 50% din pensie ce mai mănânc şi din ce bani îmi mai cumpăr medicamente?” se întreabă femeia.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite