50 de giurgiuveni vor fi expropriaţi pentru finalizarea drumului de centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea va da în administrarea Consiliului Judeţean  suprafaţa de 110.000 metri pătraţi, acesta din urmă fiind beneficiarul programului de reabilitare a drumurilor.

Drumul de centură al oraşului este format din mai multe tronsoane. Acesta începe din Vama Giurgiu, continuă pe şoseaua Bucureşti- DN5, Penitenciarul Giurgiu, şoseaua Ghizdarului, Şoseaua Alexandriei, urmând să se încheie pe şoseaua Portului. “Sunt nişte studii de fezabilitate făcute însă pentru realizarea proiectului mai sunt de parcurs anumite etape. Noi am făcut până în present lucrări de amenajare pentru degajarea traficului greu”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Elsa Joantă, purtător de cuvânt al Primăriei Giurgiu. 50 de giurgiuveni vor fi expropriaţi pentru finalizarea lucrărilor la drumul de centură a municipiului Giurgiu. Pentru a realiza acest lucru Primăria Giurgiu va da în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu ( beneficiarul programului de reabilitare a drumurilor locale şi judeţene), suprafaţa de 110.000 de metri pătraţi. “Cei mai mulţi proprietari deţin terenuri agricole pe şoseaua Bucureşti, la ieşire din oraş, în zona Fabricii de plase sudate. Majoritatea  vor să-şi vândă terenul, deoarece au în proprietate suprafeţe mici” a spus pentru “Adevărul de Seară”, purtătorul de cuvânt al Primăriei Giurgiu, Elsa Joantă.

Expropriaţii vor teren la schimb

Aceasta a mai precizat că fiind vorba despre terenuri extravilane, în special agricole, fără utilităţi, oamenii acceptă bani în schimbul suprafeţelor arabile. Cinci giurgiuveni care au în schimb suprafeţe mari de teren situate în zona şoselelor Alexandriei şi  Sloboziei nu se lasă uşor şi nu sunt de acord să îşi vândă proprietatea aşa că cer la schimb terenuri în altă zonă a oraşului.
Proiectul face parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii: 10.000 de kilometri de drumuri judeţene, reabilitate al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Mai mult, pe lângă realizarea inelului de centură, expropierea celor 50 de giurgiuveni, proiectul prevede şi realizarea unei pasarele, iar în unele puncte ale centurii o şosea cu patru benzi de circulaţie, câte două pe fiecare sens. Lungimea lucrărilor se întinde pe aproximativ 15 kilometri, iar valoarea estimată a proiectului este de 139 de milioane de lei.

   

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite