3.000 lei amendă pentru tăierea ilegală a brazilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia va intensifica, în perioada următoare, acţiunile de control şi patrulare în fondul forestier naţional şi în zonele acoperite cu vegetaţie forestieră, în vederea prevenirii tăierilor ilegale de brazi de Crăciun. Datele statistice arată că în lunile noiembrie şi decembrie, se înregistrează o creştere semnificativă a tăierilor ilegale ale arboretului de răşinoase, prin extragerea exemplarelor tinere de brad şi molid

În judeţul Giurgiu, acţiunile vor fi desfăşurate în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu şi specialişti silvici.
În vederea contracarării acţiunilor ilegale, echipe formate din poliţişti de la ordine publică, investigarea fraudelor şi rutier vor efectua acţiuni în baza Programului Comun de Acţiune. Poliţiştii împreună cu specialişti silvici vor acţiona pe drumurile naţionale şi comunale, urmărind respectarea prevederilor legale privind transportul Pomilor de Crăciun.
Echipele mixte vor intensifica activităţile de control în pieţe, târguri şi oboare, cât şi în alte locuri unde se depozitează şi se comercializează Pomi de Crăciun.
De asemenea, se vor verifica documentele de provenienţă şi însoţire a brazilor, acordându-se o atenţie deosebită modului de completare a acestora cu datele prevăzute de legislaţia în vigoare şi la veridicitatea informaţiilor consemnate.
Specialiştii în domeniu vor desfăşura activităţi de identificare individuală a brazilor cu ajutorul sigiliului crotaliu, astfel încât să se elimine încercările de fraudare a legii.
Tăierea ilegală a brazilor de Crăciun, precum şi transportul ori comercializarea acestora fără documente de provenienţă, se sancţionează contravenţional conform art. 1 din Legea nr. 31/2000 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu închisoare de la 2 luni la 6 luni sau cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.
De asemenea, comercializarea de material lemnos, de arbori ori arbuşti ornamentali şi brazi de iarnă, fără documente legale de provenienţă sau revânzarea materialului lemnos cumpărat de persoane fizice de la unităţile silvice pentru trebuinţe proprii, conform art.2 din Legea nr. 31/2000, se sancţionează cu amendă de la 120 la 200 de lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite