25 de muncitori de la o fermă din Giurgiu, trataţi ca şobolanii de patron. Oamenii erau ţinuţi în grajduri şi dormeau pe paie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O societate cu profil agricol din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, S.C. „Legume Natural” SRL, folosea 25 de muncitori din judeţele Teleorman şi Călăraşi, 9 dintre aceştia lucrănd fără forme legale.

Neregulile au fost constatate de o echipă mixtă formată din poliţişti şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Giurgiu care s-au deplasat la faţa locului pentru un control de rutină. Aceştia au rămas şocaţi când au văzut condiţiile în care trăiau muncitorii. 
Aflaţi departe de casă, oamenii primeau din partea patronului un acoperiş deasupra capului fiind „cazaţi” în grajdurile dezafectate aparţinând firmei. Muncitorii dormeau pe paie în compania şobolanilor şi a mirosului gunoiului de grajd. Din cauza rozătoarelor care se perindau prin „dormitorul” improvizat, oamenii s-au ales cu tot felul de bube.
„Muncitorii ne-au arătat unde se odihnesc peste noapte. Am fost surprinşi atunci când oamenii au venit la noi şi ne-au arătat bubele provocate de şobolanii din grajdurile în care dormeau ” a spus pentru „Adevărul de Seară” inspectorul şef al ITM Giurgiu, Petruş Savelie.

Citeşte în „Adevărul de Seară” de astăzi ce riscă patronul societăţii agricole din Vărăşti.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite