20 de ani de puşcărie pentru un joc de rummy şi un cazan de ţuică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 20 ani, din comuna Mihai Bravu, riscă să stea mai bine de 15 ani în închisoare pentru a spart trei case din aceeaşi localitate. Florinel-Ionuţ M. a intrat în locuinţele consătenilor săi şi a furat tot ce i-a căzut în mână.

Primul furt l-a comis la începutul lunii octombrie, însoţit de doi minori, de 12 şi 13 ani, din aceeaşi localitate. A rupt gardul curţii şi a sustras de acolo mai multe ţevi metalice a căror valoare ajunge la 400 de lei, punându-şi de pază cei doi minori care-l însoţeau.

Prejudiciu de aproape 3.000 de lei
Convins că nimeni nu-i va lua urma, „Steven”,aşa cum este poreclit tânărul, şi-a fixat drept ţintă proprietatea unui alt localnic.  Bărbatul, însoţit tot de un minor, a sărit gardul curţii unui şi a furat ce i s-a părut că i-ar putea aduce mai mulţi bani după vânzare şi anume un cazan de cupru apreciat la 800 lei.
Cel de-al treilea furt a avut loc la începutul acestei luni când giurgiuveanul nu s-a mai mulţumit cu ce a găsit prin curte şi a pătruns în casa unui alt localnic, spărgând unul dintre geamuri. „Steven” a forţat uşile mai multor încăperi din casă şi după ce a dat un tur, a strâns tot ce a găsit mai bun.
Ajutat de un alt minor, tânărul, a furat aparatura electonică, băuturi alcoolice, o puşcă cu aer comprimat şi un joc de rummy, valoarea prejudiciului fiind de 1500 lei.
Bărbatul a primit mandat de arestare preventivă pe 29 zile pentru infracţiunea de furt calificat şi violare de domiciliu şi riscă până la 15 ani de închisoare, însă pedeapsa poate fi mărită, cu 5 ani, din cauza circumstanţelor agravante, având în vedere că furturile au fost comise împreună cu mai mulţi minori.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite