1.950 de locuri disponibile în liceele giurgiuvene pentru proaspeţii absolvenţi ai clasei a VIII-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceele giurgiuvene le oferă absolvenţilor de clasa a VIII-a care vor să urmeze cursuri preuniversitare 1.950 de locuri.

Un lucru inedit îl constituie faptul că cel mai bun liceu din municipiul Giurgiu, Colegiul „Ion Maiorescu” care are disponibile 240 de locuri este surclasat de Grupul Şcolar din Bolintin Vale, care dispune de 300 de locuri.
În ceea ce priveşte media generală a ultimul admis la Colegiul „Ion Maiorescu”, aceasta este 7,63. Liceul „Tudor Vianu” şi Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” le oferă proaspeţilor absolvenţi de clasa a VIII-a 210 locuri, iar Grupurile Şcolare „Miron Nicolescu” şi „Ion Barbu” câte 180 de locuri. Cei declaraţi admişi la testarea naţională pot opta pentru continuarea studiilor şi la Grupul Şcolar Naval sau la Liceul Tehnologic, cele două instituţii de învăţământ având disponibile câte 120 de locuri.
Şi alte grupuri şcolare din judeţ au locuri libere pentru candidaţi. Grupul Şcolar din Călugăreni dispune de 90 de locuri, cel din Prundu 30 de locuri, iar cel din Mihăileşti, 60 de locuri.
Tinerii giurgiuveni care vor să urmeze cariera teologică se pot înscrie la Seminarul Teologic din municipiul Giurgiu care le oferă acestora 60 de locuri.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite