1.700 de absolvenţi de liceu „testaţi” la competenţe digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al doilea an consecutiv, elevii care au absolvit liceul vor susţine şi proba de competenţe digitale. Această probă se desfăşoară în perioada 10-17 iunie, mai puţin pe 13 iunie când au fost  sărbătorite Rusaliile.

Aproximativ 1.700 de liceeni giurgiuveni înscrişi la examenul de bacalaureat au trebuit să-şi demonstreze capacităţile pe care le au în mânuirea calculatoarelor.
 „Rezultatele pentru competenţe digitale nu se dau pe loc deoarece această probă presupune o evaluare a lucrărilor scrise. Elevii care au susţinut examen vinerea trecută vor afla rezultatul mâine, 15 iunie” a spus pentru „Adevărul de Seară”, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Notele ridicau media generală

Printre probele susţinute de absolvenţii de liceu se numără şi capacitatea acestora de a utiliza computerul, organizarea fişierelor, dar şi aplicarea conceptelor de bază ale tehnologiei informaţiei.

„Proba a avut şi un dram de dificultate. Nu mi-au picat modelele învăţate în liceu, sper să obţin un calificativ bun. Era mai bine dacă se acordau note, astfel ridicam media generală la BAC”, spune Alina Bălăceanu, absolventă a Liceului „Tudor Vianu”.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite