1333 persoane nu şi-au ridicat ajutoarele de la Direcţia de Asistenţă Socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Giurgiu peste 48 de mii de persoane beneficiază de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, fiecare persoană primind 14 kg făină, 7 kg mălai, 3,5 kg paste făinoase, un kg zahăr, 0,300 kg biscuiţi şi un litru de lapte.

Din cei 7.003 beneficiari din municipiul Giurgiu s-au prezentat la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), pentru a-şi ridica produsele alimentare, 5.670 persoane. Din totalul de 154 de tone de alimente alocate de Uniunea Europeană beneficiarilor din municipiul Giurgiu, au rămas nedistribuite 38 de tone.  ,, Pensionarii giurgiuveni care au beneficiat de ajutoare comunitare au fost prezenţi în număr destul de mare, pentru a intra în posesia produselor alimentare, chiar dacă se deplasează mai greu. Probleme sunt în cazul persoanelor cu handicap” a spus pentru ,,Adevărul de Seară” directorul adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, Jeniţa Roşu.
Conducerea DAS îi anunţă pe beneficiarii care nu se pot deplasa că pot trimite un membru al familiei, cu actul de identitate, pentru a ridica alimentele. În cazul în care cantitatea acordată de Uniunea Europeană nu se distribuie în totalitate până pe 15 martie, Direcţia de Asistenţă Socială va solicita Consiliului Judeţean Giurgiu, acordul, pentru ca produsele să fie repartizate beneficiarilor de ajutor social din municipiu( aşa cum s-a procedat în anii trecuţi), având în vedere că laptele praf expiră în luna martie iar făina şi mălaiul în luna aprilie. Cei 1333 de giurgiuveni care nu şi-au luat produsele alimentare de la DAS o mai pot face până pe 15 martie.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite