100 de accidente grave s-au produs pe şosele din judeţ, de la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul accidentelor de circulaţie a scăzut însă cu 15% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2009, potrivit Poliţiei Giurgiu.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IJP) Giurgiu a dat astăzi publicităţii o statistică a evenimentelor rutiere produse pe şoselele din judeţ, de la începutul anului.

Astfel, potrivit IJP, 28 de accidente grave au avut loc în mediul urban, iar 73 de accidente grave au avut loc în mediul rural. Cele mai multe evenimente, respectiv 44, au avut loc în intervalul orar 18.00 - 24.00.

Cu 11 % mai puţini răniţi

„Analiza riscului rutier şi evoluţia accidentelor produse, relevă faptul că activităţile şi acţiunile desfăşurate de poliţişti au dus la diminuarea numărului de accidente grave cu 15%, scăderea mortalităţii prin accidente de circulaţie  cu 37% şi a numărului răniţilor grav cu 11%”,aflăm de la Poliţia Giurgiu.   

Viteza neadaptată la condiţiile de drum a determinat producere a 16 accidente soldate cu un mort şi 16 răniţi grav, conducerea imprudentă a cauzat 13 accidente soldate cu opt persoane decedate şi nouă răniţi grav, iar traversarea neregulamentară pietoni a însemnat 12 accidente soldate cu două decese şi 11 persoane rănite grav.

În perioada ianuarie-septembrie 2010, au fost organizate şi desfăşurate 2899 acţiuni preventive, din care 2165 cu efective proprii, iar restul împreună cu alte formaţiuni de poliţie şi instituţii ori reprezentanţi ai societăţii civile.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite