„Cuibul” lui West Nile, lăsat în pace. Autorităţile inconştiente nu au făcut nici acum dezinsecţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a trecut o săptămână de când în România a fost confirmat primul caz de infectare cu virusul West Nile de anul acesta, nu s-a făcut dezinsecţia în localitatea de unde provine pacienta. Este vorba despre comuna Smulţi, din judeţul Galaţi, acolo unde Primăria nu a luat încă nicio măsură împotriva ţânţarilor.

Pe 20 iulie, Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa virusului West Nile la o femeie de 37 de ani din Smulţi. În astfel de situaţii, trebuie demarată de urgenţă operaţiunea de dezinsecţie.

„Am întocmit toate actele necesare pentru a constitui zona de carantină şi efectuarea dezinsecţiei în zonă. Am făcut adresă către Primăria Smulţi să ia măsuri de dezinsecţie. Este sarcina lor. Noi deocamdată aşteptăm rezultatele celui de-la doilea set de analize pe care le-am trimis la Bucureşti", spune Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

În localitatea Smulţi însă nu s-a întâmplat nimic. „Am contactat o firmă pentru dezinsecţie. Deocamdată nu s-a făcut nimic. Urmează să aibă loc mâine, poimâine. Costurile încă nu le cunoaştem", spune Gheorghe Dănăilă, viceprimarul comunei Smulţi.

Starea de sănătate a Iulianei Buruiană, femeia infectată cu West Nile, este stabilă. Medicii, în grija cărora femeia se află în continuare, spun că faţă de momentul internării, pacienta şi-a revenit uimitor de repede cu toate că boala evoluase fulgerător şi atipic.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite