În wekeend aveţi parte de expoziţii inedite la muzeele gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeografii ne arată un exemplar de piranha, Foto: Bogdan Dimofte
Muzeografii ne arată un exemplar de piranha, Foto: Bogdan Dimofte

Peisajul expoziţional al oraşului este extrem de animat, în acest sfârşit de săptămână. Puteţi admira lucrări de pictură, grafică, documente din Primul Război Mondial, dar şi lumea minunată a plantelor şi a peştilor exotici

Gălăţenii care iubesc trecutul pot admira la Casa Colecţiilor (fostă Farmacia Ţinc) fotografii foarte bune din Primul Război Mondial, decoraţii, documente ale acelei vremi în care Galaţiul primea Crucea de Război franceză pentru eroism.


Misiunea franceză
Expoziţia se numeşte "Misiunea Militară franceză în România 1916-1918", iar exponatele sunt aduse, aproape în întregime, de la Muzeul Mixt din Tecuci.
Centrul Cultural „Dunărea de Jos" vă invită la expoziţia de fotografie „Pe urmele timpului. Muzee şi colecţii săteşti din România".
Expoziţia cuprinde fotografii cu obiecte etnografice din 14 colecţii particulare săteşti răspândite în diverse zone ale ţării, precum şi piese de excepţie din colecţia lui Paul Buţa (Şiviţa, Galaţi) şi din colecţia lui Costică Beşa (Bârsăneşti, judeţul Vrancea).


La Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi puteţi vizita expoziţia de grafică a Luminiţei Radu :„188 - Aproape de casă". Galeriile „Nicolae Mantu" vă invită să vizionaţi expoziţia de pictură a artistului plastic Teodor Vişan. Expoziţia cuprinde 35 de lucrări în acuarelă.


Tot în acest wekeend, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi vă aşteaptă să-i treceţi pragul şi să admiraţi lumea minunată a plantelor, a peştilor exotici şi indigeni de la Acvariu.


În cadrul Muzeului, până pe 15 iulie, veţi putea vizita expoziţia „Peşti fosili ologoceni de la Piatra Neamţ", realizată în colaborare cu secţia de Ştiinţe Naturale a Complexului Muzeal Judeţean Neamţ.


Veţi avea ocazia să descoperiţi 50 de piese fosile de peşti care au trăit în România, încadrate în categoria tezaur, piese de o valoare inestimabilă pentru patrimoniul cultural naţional.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite