Punctele de prim ajutor din Galaţi sunt închise exact în momentul maxim al caniculei. Între 11.00 şi 15.00 medicii au pauză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele şase puncte de prim-ajutor înfiinţate pentru perioada caniculară sunt închise exact în miezul zilei. Autorităţile sanitare au stabilit programul funcţionare a acestora considerând că între orele 11.00 - 15.00 străzile ar trebui să fie pustii.

La Galaţi au fost amenajate şase puncte de prim-ajutor pentru persoanele afectate de caniculă, amplasate la sediul Romtelecom, supermarketurile Billa 1 şi 2, Carrfour (de la Potcoava de Aur), Winmarkt, precum şi la farmacia situată la intersecţia străzilor Traian cu Tecuci.

Măsura este salutară numai că, în ceea ce priveşte organizarea funcţionării acestor puncte de prim-ajutor, există o mare problemă: sunt închise exact în orele în care este mai mare nevoie de ele.

Astfel, gălăţenii afectaţi de căldura excesivă pot primi un pahar de apă şi, la nevoie, măsuri de prim-ajutor până la sosirea ambulanţei, doar în intervalele orare 9.00 - 11.00 şi 15.00 - 18.00. Exact în miezul zilei, între orele 12.00 - 15.00, când este „căldura de foc", aceste puncte sunt închise.

"Am ales acest program gândindu-ne că între orele 11.00 - 15.00 oamenii nu ar trebui să iasă din casă. După ora 15.00, este deschis pentru că atunci se întoarce lumea de la serviciu. Dacă ar fi deschise în mijlocul zilei lumea ar face cozi la uşa lor", spune Costinela Georgescu, şefa Serviciului de Asistenţă Medicală din cadrul Primăriei Galaţi.

Zilnic, zeci de persoane afectate de caniculă sună la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutor medical . Spre exemplu, ieri, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost înregistrate 125 de apeluri de urgenţă. „Numai în ultimele 24 de ore, şapte persoane au căzut în stradă din cauza caniculei", a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

Reprezentanţii autorităţilor sanitare le atrag atenţia persoanelor cu afecţiuni cronice, mai ales cardiace, să nu iasă din casă între orele 11.00 - 18.00. Cele mai grave consecinţe ale expunerii la căldură excesivă sunt accidentele vasculare şi infarctul miocardic.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite