Situaţie alarmantă la Galaţi. Virozele şi pneumoniile au umplut până la refuz Spitalul de Copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai ieri s-au făcut 70 de internări, iar în momentul de faţă unitatea sanitară este ocupată în proporţie de 100%.

Conform datelor înregistrate de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, au fost înregistrate 1.024 de cazuri de viroze şi infecţii respiratorii acute. Dintre acestea, 471 de cazuri au fost diagnosticate la copii cu vârste între zero şi patru ani.

A crescut şi numărul pneumoniilor, la 198 într-o săptămână. Acestea sunt doar cazurile care au beneficiat de asistenţă medicală dar numărul real al infecţiilor respiratorii este cu mult mai mare.

La Spitalul de Urgenţă pentru Copii, secţiile Pediatrie I, II şi III sunt ocupate în proporţie de 100%.
„Numărul de bolnavi prezentaţi ieri la Serviciul de Urgenţă al spitalului a fost de 110 dintre care au fost internaţi 70. Sunt foarte multe infecţii ale căilor respiratorii şi pneumonii, cele mai multe de natură virală. Majoritatea celor internaţi sunt sugari", ne-a declarat dr. Florin Iordache, şeful Serviciului Urgenţe.

Medicii îi sfătuiesc pe părinţi să evite contactul copiilor cu persoanele bolnave. Totodată, este necesară o alimentaţie bogată în vitamine.

Personalul din reţeaua de medicină şcolară precum şi cadrele didactice trebuie să acorde o atenţie deosebită triajului epidemiologic pentru a se bloca sau limita cât mai mult accesul copiilor bolnavi în colectivităţi.

O adevărată explozie a numărului de cazuri de infecţii respiratorii se înregistrează şi în judeţele limitrofe. În intervalul 27 decembrie- 2 ianuarie, la Brăila au fost înregistrate 562 de viroze şi 279 de pneumonii, la Buzău, 448 de viroze şi 192 de pneumonii, iar la Focşani, 609 cazuri de viroze.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite