Vicecampionul mondial Gabriel Gheoca a ajuns acasă. Autorităţile l-au primit doar cu flori şi diplome.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între două competiţii, cel care a adus argintul mondial în proba de canoe 4 - 500 de metri a ajuns acasă, în Galaţi. Pe fugă, ca pe apă. A venit aseară şi pleacă mâine.

Gabriel Gheoca, sportivul gălăţean care a câştigat în ultima lună un titlu de vicecampion modial, dar şi două de campion mondial universitar, stă acasă cu adevărat doar zi cap - coadă. Îl aşteaptă o nouă competiţie, campionatele naţionale, la fel de repede ca după mondialele din Polonia, când nu a avut timp să savureze obţinerea medaliei de argint, plecând să cucerească de două aurul la campionatul mondial universitar.

La hotel Sport, a avut parte de o mică festivitate organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tienret şi Sport, în care s-a întâlnit cu jurnaliştii şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. Din partea Primăriei, un buchet de flori. Plus felicitările. Doar atât a primit Gheoca pentru aceste performanţe istorice pentru sportul gălăţean, din partea reprezentantului Primăriei.

După ce a obţinut argintul cu echipajul de canoe 4 pe distanţa de 500 de metri la Poznan, la campionatul mondial, Gabriel Gheoca a reuşit să obţină două titluri de campion mondial universitar, tot în  barca de patru, la 500 şi 1.000 de metri, competiţie care a avut loc tot în Polonia..

"Este bine că Galaţiul încă reuşeşte astfel de performanţe pe plan internaţional", a declarat Maria Magdalena Irincu, directorul DJS.

Gheoca va pleca mâine spre Bucureşti, urmând ca pe 5 septembrie să participe la campionatele naţionale. A fost descoperit şi format ca performer de antrenorii Adrian şi Adina Maftei de la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, în prezent fiind legitimat la Steaua Bucureşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite