O reţea de traficanţi de ţigări a fost anihilată de poliţiştii de frontieră. Vezi aici câte ţigări de contrabandă au introdus în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii acesteia erau monitorizaţi din luna august 2010. Nouă dintre cei 12 contrabandişti au fost arestaţi.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni în colaborare cu colegii lor de la IPJ, Jandarmerie, SRI şi cu procurorii DIICOT au anihilat o reţea de traficanţi de ţigări formată din cetăţeni români şi moldoveni. Membrii acesteia erau urmăriţi încă din luna august 2010. Reţeaua, condusă de un român şi un moldovean, îşi avea „sediile" în localităţile Rogojeni şi Oancea.
Traficanţii au introdus ilegal în ţară peste 24.000 de pachete cu ţigări, pe care le-au vândut ulterior în Galaţi. Pentru prinderea lor poliţiştii au organizat două flagranturi. Totodată, la sfârşitul lunii trecute, aceştia au făcut 10 percheziţii în comunele Rogojeni şi Oancea. Dintre cele 12 persoane audiate, nouă au primit mandate de arestare preventivă. Pe lângă produsele din tutun, poliţiştii au mai confiscat două bărci pneumatice, mai multe căruţe, un motoscuter, telefoane mobile şi o maşină.
Cei doi capi ai reţelei recrutau diferite persoane pe care le plăteau cu câte 200 de lei pentru pentru a transporta ţigările de la Prut până la locurile de depozitare. Mai departe marfa era distribuită în Galaţi, Tg. Bujor dar şi în alte localităţi limitrofe. După vânzarea ţigărilor banii erau împărţiţi între traficanţi.
Primii şapte traficanţi au fost arestaţi pe data de 25 martie, iar ceilalţi doi pe 1 aprilie", spune Marcel Antohe, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.
Valoarea totală a prejudiciului calculat până în acest moment se ridică la peste 210.000 lei. Celălalt cap al reţelei, cetăţeanul moldovean, a fost identificat însă deocamdată nu s-a reuşit reţinerea lui.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite