Galaţi: Un tir a fost spulberat de acceleratul Galaţi-Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul a avut noroc că mecanicul trenului a încetinit la timp
Şoferul a avut noroc că mecanicul trenului a încetinit la timp

Accident feroviar grav în această dimineaţă la ieşirea din comuna gălăţeană Independenţa spre Tecuci. Acceleratul Galaţi-Iaşi s-a ciocnit cu un camion rămas înţepenit pe şine,  din cauza nămeţilor.

EXCLUSIV GALERIE FOTO AICI

Şoferul unui tir înmatriculat în Bihor s-a aventurat pe un drum secundar, a rămas blocat pe calea ferată, iar la ora 6.40 trenul accelerat 1962, care circula pe ruta Galaţi - Iaşi, a intrat în remorca autovehiculului.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, deşi şoferul se afla la volan în momentul impactului, încercând până în ultimele secunde să mişte maşina de pe şine.

"Locomotiva" a fost serios avariată, astfel că garnitura de tren nu a mai putut continua drumul spre Iaşi. La locul accidentului a ajuns o locomotivă care a tras trenul avariat 50 de metri, pentru a putea fi îndepărtat tirul de pe linii de cale ferată.

Tirul aparţinea unei firme din judeţul Bihor. Şoferul, Asztalos Zsolt Ferenc, din localitatea Luduş - judeţul Mureş, a declarat că tocmai terminase de descărcat marfa la silozul din Independenţa şi a fost obligat să meargă pe drumul secundar, ce traversa calea ferată.

„Bariera era ridicată, nu se vedea nimic pe linie. Am încercat să trec, am cuplat tracţiunea integrală, dar tot am rămas blocat pe linie, derapa maşina. Încercam să plec, era încă întuneric beznă, ninsoare, nici nu am văzut că între timp s-au lăsat barierele. Brusc, am văzut la câţiva zeci de metri farurile locomotivei. Logica îmi spunea să sar, dar m-am speriat atât de tare încât m-am blocat. Am înţepenit pe scaun, în cabină. Mulţumesc lui Dumnezeu că după aşa ceva sunt în viaţă", a povestit Zsolt Ferenc, şoferul implicat în accident.

Conducătorul locomotivei, Blându Constantin, a declarat că a făcut tot ce s-a putut să evite ciocnirea, dar a reuşit doar să limiteze forţa impactului: „Am văzut din timp tirul pe şine, am încetinit cât am putut de mult, dar nu am avut ce face, să evit ciconirea".

Pasagerii s-au speriat în momentul în care au auzit bubuitura. Iuliana Ciobotaru a spus că s-a temut ca trenul să nu fi sărit de pe şine: „Doar în filme am văzut aşa ceva. Era întuneric beznă afară şi iniţial nu am putut să ne dăm seama ce s-a întâmplat. Bine că nu a sărit de pe şine".

Un alt tren vine de la Iaşi, care îşi va debarca călătorii la Independenţa, şi se va întoarce cu cei care se aflau în trenul implicat în accident. O altă garnitură, plecată din Galaţi, îi va prelua pe cei veniţi cu trenul de pe ruta Iaşi - Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite