Un tânăr de 16 ani, bolnav de leucemie, are nevoie de 150.000 de euro pentru a învinge moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii încearcă acum să facă rost de bani dar au nevoie de mulţi bani, cel putin 150.000 de euro. Drama prin care trece familia conferenţiarului universitar Nicolae Ţigău, de la Facultatea de Ştiinţe este una cumplită.

A început în vara anului 2008, atunci când a aflat cu stupefacţie că unul dintre cei doi copii gemeni pe care îi are este bolnav de leucemie acută limfoblastică.

"În vacanţa de vară l-am trimis pe Edi (n.r. - Eduard Ţigău) munte şi la mare. Probabil că pe fondul unei imunităţi scăzute, dar şi a unor radiaţii sau agenţi chimici, a căpătat această boală. Medicii au avut iniţial două variante: leucemie sau hepatită de tip C. Până la urmă analizele amănunţite pe care le-am făcut la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti ne-au confirmat faptul că este vorba despre leucemie", povesteşte cu ochii în lacrimi tatăl băiatului.

Investigaţiile au continuat în toamna anului 2008 la Fundeni, inclusiv cu o medulogramă care a scos iveală faptul că Edi are leucemie de tip B.

A început tratamentul etapizat, când acasă, când la spital, şi în scurt timp au apărut semnele bune, care le-au dat noi speranţe părinţilor.

"Speranţa s-a reaprins, mai ales după ce am văzut o grămadă de reacţii adverse urâte venite de la medicamentele administrate", mai spune Nicolae Ţigău.

image


La mijlocul lunii august 2010 analizele i-au ieşit foarte bine, doar că medicii i-au avertizat pe părinţi că boala poate recidiva oricând. Ceea ce s-a şi întâmplat spre sfârşitul anului trecut.

"L-am văzut din nou palid în noiembrie 2010 şi i-am făcut din nou analize. I-au ieşit din nou probleme cu leucocitele", povesteşte mama copilului, Daniela Ţigău.
Surprinzător, după două săptămâni de tratament copilul a început să se simtă din nou mai bine, iar analizele au scos în evidenţă faptul că boala este din nou în remisie.

Medicii spun că în acest moment singura salvare a copilului este un transplant de măduvă, care ar costa însă foarte mult - în jur de 150.000 de euro. În plus, dacă fratele lui Edi - Adi Ţigău - nu este compatibil ca şi donator, este aproape imposibil de găsit un donator pentru că în România nu există o "bancă de măduvă".

Atât profesorul Nicolae Ţigău cât şi farmacista Daniela Ţigău au primit promisiuni că vor fi ajutaţi să strângă banii necesari pentru transplant, dar ambii spun că orice ajutor, cât de mic, este în acest moment benefic.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite