Un surdo-mut agresiv din Pechea a fost liniştit de jandarmi cu un foc de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmul care a tras focul de armă asupra tânărului agresiv a încercat de fapt să liniştească un conflict izbucnit în familie.

Dumitru Rouă este surdo-mut din naştere, locuieşte în Pechea şi urma un tratament pentru tulburări de comportament. Din lipsa banilor, acesta a fost nevoit să-l întrerupă.

Ieri după-amiază, tânărul de 23 de ani a devenit brusc extrem de agresiv cu mama lui, Stanca Rouă, pe care a început să o lovească din senin. Soţul acesteia a pus repede mâna pe telefon şi a anunţat serviciul unic de urgenţă 112.

Pentru că era în apropiere, un echipaj al jandarmeriei s-a deplasat la locuinţa de unde fusese anunţat incidentul. Unul dintre oamenii legii a încercat să-l liniştească pe bărbat, dar mai tare l-a întărâtat. Cu o constituţie de luptător K1, agresorul a pus mâna pe un cuţit şi l-a ameninţat pe jandarm. Acesta a trecut la somaţiile legale verbale (conform procedurilor legale), urmate de un foc de avertisment în plan vertical şi deoarece acţiunea agresivă nu a încetat, a tras un foc de armă asupra tânărului rănindu-l în zona abdomenului.

Ambulanţa, prezentă şi ea la locul incidentului, l-a transportat de urgenţă pe Dumitru Rouă, la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, unde a fost operat.

„Ne-am săturat, de câteva zile găseşte tot felul de motive să se certe cu noi. Se ia şi de fraţii lui, se ia şi de noi, nu ştim ce să mai facem. Parcă a înnebunit cu totul", spune disperată mama băiatului, Stanca Rouă. Rudele băiatului se tem acum că după ce va fi externat, Dumitru s-ar putea întoarce la Pechea cu o sete mare de răzbunare.

„Din primele declaraţii ale tatălui reiese că fiul acestuia nu mai urma tratamentul medicamentos de două săptămâni şi cu o seară înainte consumase băuturi alcoolice, lucru ce a dus la starea de violenţă a tânărului. Din ceea ce ştim noi, jandarmul care a deschis focul asupra lui a procedat conform reglementărilor legale", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, Barbu Costin.

Chiar şi aşa, Parchetul Militar din Iaşi a deschis o anchetă pentru a vedea dacă jandarmul a respectat procedurile legale. Potrivit medicilor gălăţeni, tânărul este acum stabil, dar va mai rămâne în spital pentru analize suplimentare.

„A suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul abdomenului pentru scoaterea glonţului. Din fericire, nu i-au fost atinse organele vitale", spune Lucia Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Aceştia nu pot încă să spună dacă glonţul i-a pus tânărului viaţa în pericol. Acest lucru va fi stabilit după emiterea certificatului medico-legal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite