SĂNĂTATEA DIN ROMÂNIA!Pacienţii arşi zac în mijlocul şantierului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii internaţi în Secţia Chirurgie plastică a Spitalului de Urgenţă Galaţi stau laolaltă cu muncitorii care o reabilitează. Conducerea unităţii nu are soluţii pentru transferarea pacienţiilor, spaţiile disponibile fiind cupate

Uşi scoase din balamale, geamuri schimbate, dulapuri şi paturi depozitate pe hol, muncitori care lucrează de zor în saloane.

Aşa arată în momentul de faţă, secţia de Chirurgie Plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Galaţi. N-ar fi nimic neobişnuit dacă acest tablou nu ar fi completat cu bolnavi internaţi, unii sunt în stare gravă din cauza arsurilor suferite. Problema cea mai mare pe care o ridică reabilitarea acestei secţiii este legată de lipsa unor spaţii de rezervă în care să poată fi transferaţi bolnavii internaţi. Ca soluţie de compromis aceştia au fost înghesuiţi în câteva saloane ale secţiei, în care încă nu au început lucrările.

FOTOGALERIE

Click pe colaj pentru a vedea cum arată secţia de Arşi

image

Nu este nici pe departe o soluţie acceptabilă ţinând cont că plăgile provocate de arsuri trebuie tratate într-un mediu steril, nicidecum expuse prafului care rezultă în timpul lucrărilor. Nu mai punem la socoteală şi disconfortul creat pacienţilor de zgomotul rezultat din activitatea muncitorilor.
"Am un cumnat internat aici de câteva zile. Văd că se lucrează peste bolnavi. Asta e, nu avem ce face. Am înţeles că va rămâne pe loc, nu-l duc în altă parte. Sper să nu i se infecteze arsurile din cauza prafului de pe secţie", ne-a declarat Vasile Iftenie care ieri după-amiază aştepta pe hol să i se permită să-şi viziteze ruda internată.

Şantierul, la început

"Am demarat lucrările de câteva zile. Suntem abia la început. Încercăm să ne descurcăm aşa cum putem, dar este foarte greu. Ne reorganizăm cu dificultate. Când avem şantiere în lucru, asta este situaţia. Lucrurile merg mai greu. Cât despre pacienţii cu arsuri grave vor fi scoşi din zona respectivă, duşi în alte saloane şi li se va asigura asistenţa necesară aşa cum trebuie", spune Călina Lazarovici, managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

În legătură cu situaţia bolnavilor internaţi la Chirurgie Plastică, reprezentanţii Inspecţiei Sanitare consideră că momentan aceasta este în regulă. La fel consideră şi dr Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică:

"Lucrarea a fost avizată. Ni s-au prezentat modalităţile de efectuare a lucrărilor, iar specialişti noştri şi-au dat acordul".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite