O singură grădiniţă de stat este deschisă pe timpul verii în Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererile puţine i-au determinat pe cei de la Inspectoratul Şcolar să ţină deschisă o singură grădiniţă pe timpul verii. Şi multe dintre unităţile private vor sta închise pe tot parcursul lunii august, motivul principal fiind efectuarea igienizărilor.

Dacă în luna iulie au fost deschise două grădiniţe de stat - „Sfântul Nicolae" şi „Arlechino", în august va fi deschisă doar o singură unitate de învăţământ preşcolar. Este vorba despre Grădiniţa 45 „Parfumul Teilor", acolo unde pot fi „găzduiţi" chiar şi 100 de copii. Până acum însă s-au înscris doar 40 de copii.

„Părinţii trebuie doar să vină cu o cerere la sediul grădiniţei şi totul se rezolvă. Sunt suficiente locuri", spune Mariana Dragu, inspector pentru învăţământul preşcolar.

Taxa pe care părinţii trebuie să o plătească este de nouă lei pe zi, în care intră micul dejun, prânzul şi gustarea de după-amiază. Programul este de regulă 8.00-17.00, dar se poate prelungi în cazuri deosebite şi până la 18.00.

Copiii care se vor înscrie la cursuri pentru luna august vor participa la activităţi specifice vacanţei. Când este frumos afară practică jocuri în aer liber, gen «micii pietoni», se joacă de-a ecologiştii şi fac plimbări, iar când vremea este urâtă ascultă poveşti în sălile de clase.

Igienizare la "privat"

Dacă anul trecut în luna august cele mai multe dintre grădiniţele private mergeau cu motoarele turate la maxim, anul acesta au preferat să treacă prin programe de igienizare.

„Bambi, Iosif şi Piticot nu vor funcţiona deloc în luna august. La fel şi Lira sau Carmens. La Nany, în primele două săptămâni se vor face lucrări de igienizare, la fel şi la Omul de Zăpadă, dar la cea din urmă lucrările vor începe pe 18 august. În fine, la Tom şi Jerry proprietarii au decis ca ultimele 10 zile din lună să fie rezervate curăţeniei", spune inspectorul şcolar Marius Puţanu.

Criza de copii poate fi pusă şi pe seama crizei economice, care a lăsat fără locuri de muncă numeroase femei. Multe mame preferă să-şi ţină copiii acasă pentru a nu mai cheltui bani pe grădiniţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite