Senator în Parlamentul României: "Statul mi-a interzis să-mi fac meseria de medic. Voi face plângere la CEDO!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Paul Ichim susţine că a fost discriminat de justiţie Foto Adevărul
Senatorul Paul Ichim susţine că a fost discriminat de justiţie Foto Adevărul

Doctorul Paul Ichim va deschide un proces împotriva statului român după ce instanţele gălăţene au hotărât că funcţia de senator este incompatibilă cu cea de medic.

Imediat după ce a devenit membru al Senatului României, conducerea instituţiei la care lucra, Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", i-a desfăcut contractul de muncă prin decizia 496/16.04.2009.

A urmat o hotărâre de suspendare a contractului de muncă de altfel deja inexistent. Doctorul Paul Ichim a dat în judecată unitatea sanitară şi a cerut să fie repus în drepturi.

Tribunalul Galaţi şi apoi Curtea de Apel au respins contestaţia acestuia, cu toate că, iniţial, hotărâseră că cererea medicului de a-şi exercita profesia pe timpul mandatului de senator, este perfect legală.

Judecătorii au respins ieri şi ultima cale de atac a doctorului Ichim în România, contestaţia în anulare neţinând cont de de decizia Comisiei juridice de numiri, imunităţi şi validări a Senatului României conform căreia senatorul Paul Ichim nu se află în incompatibilitate cu funcţia de cadru asociat al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" şi şef al secţiei Chirurgie III.

Contactat de reporterul Adevărul de Seară, senatorul a declarat că va apela la autorităţile europene pentru a i se face dreptate.

"Voi deschide un proces împotriva României la CEDO şi voi cere să se înceteze cu această discriminare. La ora actuală, sunt singurul parlamentar din ţară care nu poate profesa ca medic. Am colegi, care, nu numai că sunt medici, dar deţin şi funcţii de conducere sau sunt chiar directori de spitale", susţine doctorul Paul Ichim.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite