Prima zi de şcoală, fără haine „de fiţe", doar cu etalarea bolizilor auto de zeci de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar şi fetele care au coborât din maşini scumpe au avut o ţinută decentă.
Chiar şi fetele care au coborât din maşini scumpe au avut o ţinută decentă.

Cei mai mulţi elevi gălăţeni au renunţat la parada modei, respectând astfel deciziile impuse de conducerile şcolilor privind obligativitatea uniformei. Chiar dacă în cataloage figurează peste 85.000 de copii înscrişi, mulţi vor renunţa la şcoală pe parcursul anului.

Dacă în alţi ani în prima zi de şcoală aveam parte de o adevărată paradă a modei în zona unităţilor de învăţământ, anul acesta "reprezentaţiile" au dispărut, ele mutându-se în zona Bacalaureatului. De vină par să fie conducerile şcolilor, care le-au impus uniforme sau elemente distinctive care nu prea se "pupă" cu moda zilei.

Uniforma a fost în general respectată, chiar dacă unii au plătit bani grei pentru ţinută.

"Am dat pe sacou 70 de euro, pe pantaloni 50 de euro, pantofii nu mai stiu cât au costat, dar mult, doar cravata este de la CNVA", ne-a mărturisit un tânăr care a trecut apoi pragul celui mai prestigios colegiu din oraş. El spune că încearcă prin această ţinută să impresioneze "boboacele".

Tinerii au uimit însă în alt mod: au venit la şcoală cu maşini de zeci de mii de euro. Atunci când s-au prins că presa este cu ochii pe ei şi-au mutat caii putere departe de parcările sau de accesul în curtea şcolii.

„Nu-i prietenul meu, este tata", ne-a spus râzând o adolescentă care a coborât dintr-o maşină de ultimă generaţie. De altfel, şoferul care nu arată deloc la vârsta la care ar putea avea o fată atât de mare, a demarat brusc când a văzut aparatele de fotografiat şi a preferat să-şi lase „fiica" la 50 de metri distanţă de intrare!

În rest, prima zi de şcoală nu a ieşit în evidenţă cu ceva deosebit. S-a cântat imnul şi s-au spus rugăciuni, acolo unde au fost chemaţi şi reprezentanţi ai clerului. În total, 85.000 de elevi ar fi trebuit să păşească pragurile şcolilor, numai că autorităţile şcolare se tem că nu acesta va fi numărul total al celor care vor şi continua să vină la şcoală în următoarea perioadă.

Cea mai mare „îngrămădeală" este pe locurile de la grădiniţe, şi în special la cele cu program prelungit. Peste 4.000 de copii sunt înscrişi la această formă de învăţământ, dar există şi 100 de copii la o grădiniţă cu program săptămânal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite