Un corp de şcoală din Galaţi stă să se prăbuşească din cauza unei avarii la o conductă de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pericol la Şcoala nr.15 de pe strada Alexandru Cernat!. Din cauza unei conducte de apă, o bucată din şosea şi trotuar s-a surpat, iar un corp de clădire care aparţine Şcolii Gimnaziale nr.15 a fost grav deteriorat.

Avaria s-a produs în septembrie 2010, iar de atunci autorităţile nu au făcut nimic pentru a salva clădirea deteriorată. Pe dinafară şi pe dinăuntru tencuiala a căzut până la cărămidă şi crăpături mari, de poţi băga mâna prin ele, se cască prin zid.

 Primăria a stabilit cine este de vină: SC Apă Canal. Drept urmare, societatea în cauză va suporta toate costurile pentru stabilizarea terenului, refacerea străzii şi a corpului de clădire recent reabilitat.

„A fost un accident la o conductă. Noi am efectuat o expertiză tehnică şi a rezultat că imobilul trebuie consolidat. Apă Canal are o poliţă de asigurare şi va suporta toate cheltuielilie. Anul acesta va fi gata”, ne-a declarat Nichiforov Lenuţa, directorul Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Galaţi.

Niţă Podaru, directorul tehnic al societăţii Apă Canal ne-a declarat că, până la această dată, muncitorii SC Confort au schimbat conducta de apă şi au deviat cablurile reţelei electrice. 

 „Societatea are asigurări pentru astfel de cazuri. Până la această oră s-au făcut lucrări în valoare de  90.0000 de lei. Zilele următoare muncitorii vor aduce şoseaua şi trotuarul la cota iniţială, iar după aceea se va lucra la consolidarea corpului de clădire ”, ne-a spus Niţă Podaru.

Paguba este cu atât mai mare cu cât respectivul imobil a fost renovat şi igienizat în în urmă cu doi ani, în baza unui proiect Phare. Acolo a funcţionat o vreme o clasă în regim after- school


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite