Galaţi: 122 de cupluri şi-au sărbătorit nunta de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: 122 de cupluri şi-au sărbătorit nunta de aur
Galaţi: 122 de cupluri şi-au sărbătorit nunta de aur

Cuplurile care au avut bucuria de a aniversa 50 de ani de la căsătorie au fost astăzi sărbătorite şi premiate într-un cadru festiv de municipalitate. Oamenii au primit diplome, felicitări, flori şi câte un cec în valoare de 500 lei.

Soţii Gogoaşă, prezenţi la eveniment, spun că prima acordată de Primărie le va prinde foarte bine, dar cel mai mult se bucură că dragostea lor a durat jumătate de veac. „Ne pare rău că anii au trecut aşa de repede. Am vrea să fim tot timpul aşa - cu un zâmbet în colţul gurii. Ne mai dorim să avem parte de sănătate. Aşadar, hai să dăm mână cu mână!”, spune Dumitru Gogoaşa.

image

Am întâlnit şi cupluri ceva mai nostalgice. „Nici nu ştim când au trecut anii. Au fost nişte ani extraordinari. Suntem o familie împlinită şi frumoasă. Şi acum, după 50 de ani, ne simţim ca la început. Secretul longevităţii căsătoriei este dragostea şi înţelegerea”, ne-au mărturisit soţii Ervin.

Povestea familiei Ojog este puţin mai tristă. Chiar dacă au trecut prin multe greutăţi, oamenii se declară mulţumiţi că au ajuns la această onorabilă vârstă.

„Am făcut infarct şi am stat în spital mult timp. Am făcut şi puşcărie pentru că am refuzat să fiu membru de partid . Din

image

cauza aceasta au dat-o afară de la serviciu şi pe soţie. Ne bucurăm, totuşi, că suntem sănătoşi şi că am rămas uniţi. Ne rugăm Celui de Sus să ne ajute în continuare”

, ne-au spus cu lacrimi în ochi soţii Magda şi Tomiţă Ojog.

Chiar dacă nu a venit însoţit de soţie, Ion Mitrofan ne-a rugat să-i facem o fotografie alături de nepoţii săi cu care se mândreşte.
„Soţia este bolnavă şi am venit însoţit de nepoţi. Banii îmi sunt de folos, deoarece valorează aproape cât pensia. Mă bucur că am ajuns să sărbătorez  jumătate de veac de căsnicie. Am trecut prin multe greutăţi, dar au fost şi momente frumoase. Aşa e viaţa”
, ne-a mărturisit Ion Mitrofan.

image


După înmânarea florilor şi a diplomelor, mirii de aur au primit un dar şi din partea Teatrului Muzical: un spectacol de revistă.

Aproximativ 1.800 de cupluri gălăţene au fost sărbătorite de municipalitatea gălăţeană până acum, vârstnicii primind câte un ajutor material în valoare de 500 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite