Salam de contrabandă de o jumătate de milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul prin care s-a derulat afacerea
Magazinul prin care s-a derulat afacerea

Comisarii Gărzii Financiare Galaţi au descoperit o firmă rurală (Ghinecom SRL Tălpigi - în fapt un simplu chioşc de vânzarea produselor alimentare) care a reuşit, în doar opt luni, să vândă salam de contrabandă în valoare de circa o jumătate de milion de euro.

Firma Ghinecom SRL a fost dobândită de patronul acesteia, tânărul Stelian-Petru Nadane (33 ani), în martie 2009. El a cumpărat-o de la Aurel Ghinea (preşedintele clubului Sporting Tecuci).

Comisarii Gărzii Financiare au stabilit că la doar câteva zile după ce s-a văzut cu actele în mână, noul patron s-a şi pus pe treabă. Mai precis pe comerţ „la negru".
În perioada martie 2009-octombrie 2010, la Ghinecon SRL s-au înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii de carne şi produse din carne în valoare totală de 2.211.048 lei (peste 500.000 de euro). Conform facturilor prezentate, produsele erau aduse de la firmele botoşănene Achizit Com Group, Samcom AS, Ruthtimas Company şi Dadycom.

Stupoare însă! În urma controlului încrucişat a rezultat că amintitele firme nu recunosc facturile aflate la Ghinecom SRL, afirmând că n-au livrat niciodată marfă firmei gălăţene. Mai mult, pentru alimentele respective nu există nici buletine de calitate, ceea ce confirmă faptul că sunt cumpărate de pe piaţa neagră, cel mai probabil de traficanţii basarabeni.

Patronul firmei din Tălpigi neagă însă vehement acuzaţiile. „Am cumpărat totul cu acte semnate şi ştampilate. Cred că vina trebuie căutată la firmele din Botoşani", a afirmat Nadane.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite