Câteva sute de români sunt obligaţi să bea sifon pe datorie pentru a nu muri de sete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece la blocurile lor nu se mai furnizează apă, câteva sute de gălăţeni sunt nevoiţi să trăiască deshidrataţi şi în mizerie

Măsura luată de Apă Canal, de sistare a alimentării până la recuperarea datoriilor este incorectă deoarece afectează şi locatarii care îşi achită conştiincios datoriile

Locatarii Asociaţiei nr. 335 sunt indignaţi. Nu au apă de băut şi nici pentru spălat şi veceu. În cazul celor care şi-au achitat conştiincioşi întreţinerea, „secarea robinetelor" este absolut nejustificată.


„Locuiesc cu chirie în acest apartament şi sunt cu plăţile la zi. Nu avem apă de mai mult de o lună. Am doi copii mici. Ne descurcăm foarte greu. Vremea se va încălzi şi avem nevoie de apă. Nu-mi pot permite să cumpăr zilnic apă plată de la supermarket apă. Am trei bidoane de sifon pe care le umplu la două zile. Este un lux pe care nu ni-l permitem dar pentru copii suntem obligaţi să ne împrumutăm că doar n-o să-i las să sufere de sete", ne-a declarat revoltată Enuţa Sandu.


Un alt locatar al Asociaţiei 335, Ioana Lazăr ne-a spus că bea apă doar când îi vine în vizită fata, care-i aduce apă minerală.


Eu plătesc la zi, nu am datorii. Puteţi verifica. Nu e corect, dar ce să fac? Cu cine să mă cert? Mi-aduce fata un bidon cu apă minerală, pe care îl drămuiesc ca să-mi ajungă câteva zile", ne-a mărturisit femeia, în vârstă de 82 de ani.


Restanţe de 376.638,40 lei


Asociaţia nr. 333 Siderurgiştilor Vest ( blocurile 2 A scara 1-5 şi 2 C scara 1-3-Micro 16 ) a rămas fără apă rece din data de 4 ianuarie. Motivul? Are de achitat către Apă Canal debite în valoare de 376.638,40 lei.


„Societatea trebuie să achite sumele reprezentând contravaloarea TVA-ului la facturile emise, pentru finanţarea lucrărilor din programul ISPA", îşi explică decizia de a-i înseta pe locatari directorul SC Apă Canal, Gelu Stan.


Rugat să se rezolve problema în cazul locatarilor bun-platnici, primarul Dumitru Nicolae a declarat cu seninătate: „Eu nu pot face nimic. Nu se poate opri apa doar la cei cu datorii ".


Sănătate în pericol


Locatarii Asociaţiei 335 nu au parte nici măcar de o cisternă care să le asigure apa de băut şi pentru un minum de igienă. Reprezentanţii Apă Canal spune că acest serviciu trebuie solicitat la dispeceratul societăţii, altminteri cisterna nu este pusă la dispoziţia celor lăsaţi să moară de sete.


„Am dat un avertisment la Apă Canal. O să verificăm dacă au fost trimise cisternele acolo şi dacă nu, îi vom amenda", ne-a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite