11 gălăţeni sunt cercetaţi penal pentru încălcarea Legii alegerilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea electorilor turbulenţi au fost amendaţi
Majoritatea electorilor turbulenţi au fost amendaţi

Alţi doi, care au tulburat procesul de votare făcând scandal, sunt cercetaţi penal pentru tulburarea ordinii publice. Pentru aceeaşi infracţiune, poliţiştii care au supravegheat buna desfăşurare a votării au amendat zece persoane.

Centrul de Comunicare al judeţului Galaţi informează că duminică, pe parcursul desfăşurării scrutinului electoral pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, în Centrul Operaţional al judeţului Galaţi au fost primite 68 de sesizări cu privire la nereguli în desfăşurarea procesului electoral. 29 dintre acestea nu s-au confirmat.

În mediul urban, au fost sesizate nereguli în municipiile Galaţi (19) şi Tecuci (8) şi două în oraşul Tg. Bujor, restul sesizărilor (39) fiind semnalate în mediul rural.

"În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii echipelor de cercetare, special constituite, au fost întocmite 13 dosare penale, din care 11 pentru infracţiuni prevăzute de Legea 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale", a precizat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Astfel patru din aceste dosare penale au ca obiect „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales", alte patru pentru „vot multiplu", două pentru „violarea prin orice mijloace a secretului votului" şi unul pentru „utilizarea de buletine de vot false" şi două pentru infracţiuni prevăzute de Codul Penal.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, patru pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, alte patru pentru nerespectarea prevederilor Legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi două sancţiuni pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă.

Rezultate alegeri locale 2012:

Astazi vei afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta Galaţiului rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite