Dascălii şi patronii s-au certat din cauza Bac-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispoziţie de la noul prefect de Galaţi: la anul, judeţul nostru va trebui să fie în top în ceea ce priveşte promovabilitatea la Bac. În cadrul Comisiei de Dialog Social va fi constituită o subcomisie de învăţământ pentru rezultate mai bune la examenele naţionale.

Rezultatele dezastruoase înregistrate în acest an la Bacalaureat a încins spiritele în cadrul Comisiei de Dialog Social, întrunită ieri, la Prefectura Galaţi. Reprezentanţi ai învăţământului, mediului de afaceri, sindicatelor şi administraţiei s-au luat la harţă pe tema cauzelor care au dus la scăderea calităţii instruirii elevilor.

Prefectul Paul Florea s-a declarat nemulţumit de procentul de promovabilitate (36,6%) înregistrat de judeţul Galaţi. „Consider de neacceptat procentul. Anul viitor Galaţiul va trebui să fie în top", a punctat Paul Florea, prefectul judeţului Galaţi.

image

Dascălii, la cuţite cu afaceriştii

Cel mai dur schimb de replici a fost cel al reprezentantului cadrelor didactice cu reprezentantul mediului de afaceri.

„Problemele în învăţământ sunt vechi de 20 de ani. Piaţa muncii este dezastruoasă. Nu sunt oferte. Pe lângă asta, faptul că un profesor dă o treime sau chiar jumătate din salariu pe navetă nu va duce la o creştere a calităţii în învăţământ", a spus Lidia Antoniu, vicepreşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi.

Afirmaţia liderului sindical referitoare la lipsa ofertelor pe piaţa muncii, l-a scos însă din pepeni pe Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

„Adică ce vreţi să spuneţi? Că de vină este mediul economic? Vreau să vă spun că mediul economic este complet nemulţumit de ce primeşte de pe băncile şcolii. Ce vină are mediul economic că dascălii provin din Poliţie, Administraţie, Curtea de Conturi, politică şi altele?", a spus Filimon.

La finalul dezbaterii, prefectul a acceptat propunerea liderului Cartel Alfa Galaţi, Romică Gârneaţă, care a propus înfiinţarea şi activarea unei subcomisii de învăţământ în cadrul celei de Dialog Social.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite