Galaţi: Se nasc din ce în ce mai puţini copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Se nasc din ce în ce mai puţini copii
Galaţi: Se nasc din ce în ce mai puţini copii

În primele luni ale anului în curs, atât în Galaţi, cât şi în Brăila, sporul natural a fost unul negativ, ceea ce înseamnă că la nivelul ambelor judeţe s-au înregistrat mai puţini copii născuţi vii decât numărul persoanelor care au decedat. În comparaţie cu anul trecut, în 2009, se observă, de asemenea, un spor natural cu minus. 

În luna ianuarie a acestui an, în Galaţi, sporul natural este de minus 150, ceea ce arată că numărul decedaţilor a fost mai mare cu 150 decât numărul copiilor născuţi. În februarie, sporul a fost de minus 86, în martie de minus 159, în iunie de minus 95, iar în iulie de plus 112.

Galaţiul „s-a ridiat”, practic, cu numărul născuţilor din luna iulie, însă, faţî de anul trecut, sporul natural este tot negativ. În Brăila, însă, se observă că în luna iulie a anului în curs au fost înregistrate 359 de decese şi 322 naşteri, ceea ce înseamnă că sporul natural este negativ.

De altfel, o analiză atentă asupra aestor indiatori, din ultimul deceniu, arată că, la Brăila, statisticile au fost din ce în ce mai sumbre, în ce priveşte evoluţia principalelor fenomene demografice.

Cel mai rău stăm la sporul natural care, la noi, este unul negativ. Altfel spus, în ultimii ani, în municipiul şi judeţul Brăila, au fost înregistrate mult mai multe decese decât naşteri. Scăderi ale numărului născuţilor vii se observă şi de la o lună la alta.

Potrivit specialiştilor Direcţiei Regionale de Statistică Brăila (DRS), numai în luna iulie 2009, la nivelul judeţului, s-au înregistrat 359 de decese, faţă de 327 în luna iunie. În paralel, se poate vedea că numărul persoanelor care decedează este din ce în ce mai mare de la o lună la alta. Media de viaţă a scăzut foarte mult în ultimii ani la Brăila. Şi la Galaţi se observă o situaţie asemănătoare.

Tot în luna iulie a. c., la Brăila, au fost 322 de născuţi vii, de asemenea în municipiul şi judeţul Brăila.

Pe de altă parte, surse oficiale precizează că, în aceeaşi perioadă, la Brăila, s-au înregistrat 187 de căsătorii, cu 20 mai multe faţă de luna precedentă, precum şi 67 de divorţuri. Şi la Galaţi se observă, de asemenea, o avalanşă chiar de căsătorii. În luna iulie a acestui an, 484 de cupluri şi-au pus pirostriile, în vreme ce numai 84 s-au destrămat

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite