Galaţi: UPDATE- O fetiţă de 11 ani a fost violată de mai multe ori de propriul tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: UPDATE- O fetiţă de 11 ani a fost violată de mai multe ori de propriul tată
Galaţi: UPDATE- O fetiţă de 11 ani a fost violată de mai multe ori de propriul tată

Deşi de mai bine de doi ani îşi spunea oful pe stradă, minora nu a fost crezută decât după ce i-a povestit totul unei profesoare

CITEŞTE ŞI:



Într-un cartier mizer de la marginea oraşului Tecuci, o fetiţă, care în mai puţin de o lună va împlini 11 ani, a fost violată timp de doi ani de propriul său tată. Zilele acestea, ea a fost luata din mediul respectiv de angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi.

image


 „În certificatul medico-legal eliberat se precizează că a fost abuzată sexual. Din câte se pare, vinovatul este chiar tatăl său”, a declarat Manon Cristoloveanu, directorul DGASPC.

În acest moment, fetiţa care a fost internată într-un centru de plasament  este într-o stare fizică şi psihică foarte gravă. Întreabă permanent cu cine va dormi, pentru că la cea mai mică greşeală tatăl său o lovea cu pumnul în cap.

Tatăl, Maricel Buric, în vârstă de 41 de ani, este, se  pare, un ins agresiv, care a rămas văduv când fetiţa sa avea numai opt luni. Tatăl şi fiica locuiau fără forme legale în Tecuci, fără lumină, fără apă, într-o mizerie cruntă. De altfel, bărbatul mai are o fată, acum majoră,  despre care vecinii spun că ar fi fost şi ea abuzată. 


Lăsată fără educație

Minora a fost retrasă după numai un an de la şcoală. Ea a fost reînscrisă în clasa a doua la vârsta de zece ani, la insistenţele profesorilor. De altfel, în urma unei discuţii cu un cadru didactic a reieşit că ar fi fost abuzată şi astfel a fost sesizată şi DGASPC.

Mariana Vizitiu (foto), învăţătoare la şcoala copilei, a povestit drama prin care a trecut minora.

image



„Vocabularul și comportamentul ei nu era al unui copil preocupat de şcoală. Era dezinteresată la ore, nu avea răbdare 45 de minute. A frecventat şcoala în urmă cu doi ani mai mult. În cartier se cunoaşte cazul că ar fi întreţinut relaţii sexuale şi cu prima fiică. S-a auzit din vecini. Copiii vorbesc. Cazul a fost semnalat acum doi ani de prima învăţătoare. Fetiţa mi-a povestit mie pe îndelete tot ce a păţit, cum a fost atinsă de tată şi ce îi făcea”.

Pat şi masă şi un sac de boarfe pe care dormea. Asta reprezenta pentru ea copilăria. Din când în când îi mai dădea bunica de mâncare. Aceeaşi bunică ce a aruncat-o ca pe o măsea stricată.



 

image

„Luaţi-o, omorâţi-o, strânge-ţi-o de gât, nu mă interesează. Mai vreţi să mai luaţi o serie? Vă mai dăm o serie dacă vreţi? Ce e atâta problemă? Parcă s-a făcut o crimă”

, asta a spus femeia stăzi după-amiază.

Tatăl, arestat

Maricel Buric tace mâlc iar anchetatorii trebuie să se bazeze pe declaraţiile martorilor şi celelalte mijloace de probă pentru  a dovedi că bărbatul se face vinovat de viol şi incest.

„La Parchet nu a spus nimic. În instanţă, preşedintele completului de judecată i-a oferit şansa să spună ceva, dar nu a făcut-o”, ne-a declarat avocatul Emanuel Rizea, care l-a reprezentat pe suspect. Tribunalul Galaţi a emis pe numele lui Marcel Buric un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Pentru fapta sa, Buric poate sta după gratii 20 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite