Un profesor din Galaţi vrea să-şi facă orele în curtea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ineditul proiect este iniţiat de un profesor de la Şcoala 11 care s-a gândit să valorifice lemnul plopilor din jurul şcolii. Nicolae Căldăraru este susţinut de mai toţi colegii săi de catedră. Doar ADP-ul se opune şi n-a tăiat copacii

Un profesor gălăţean vrea să transforme curtea Şcolii gimnaziale numărul 11 într-un veritabil parc rustic, care să valorifice la maximum creativitatea copiilor. De unde a pornit ideea?

În fiecare vară bunul mers al orelor este pericilitat de puful plopilor.

Nu putem să stăm cu geamurile deschise pentru că ne umplem de puf, dar nici cu ele închise, pentru că murim de cald. Practic, pierdem în fiecare an mai bine de trei săptămâni din cauza acestui puf. Trei săptămâni extrem de importante pentru elevi pentru că acestea coincid cu evaluările de sfârşit de an", afirmă profesorul Niculae Căldăraru.

image

În urmă cu vreo doi ani, şcoala a primit acceptul Primăriei pentru tăierea tuturor plopilor din jurul clădirii, dar până acum n-au fost tăiaţi foarte puţini.

Mai mult, noi aveam acceptul de la Primărie să păstrăm lemnul pentru a-l valorifica. Cei care au tăiat copacii însă nu ne-au lăsat însă nimic", afirmă Căldăraru.

La ce i-ar fi trebuit şcolii aceste lemne?

„Am realizat un proiect, împreună cu elevii şcolii şi vrem să realizăm nişte aranjamente rustice în curtea şcolii. Practic, vrem să parcelăm toată curtea şi să împărţim bucăţi din ea fiecărui profesor care doreşte să se implice în acest proiect. Totul este să primim aceste lemne pe care copii să le sculpteze mai apoi", ne explică profesorul.

Nici acum nu este prea târziu. Dacă Primăria prin Serviciul de Gospodărire Urbană ar tăia copacii, profesorii şi copiii ar putea pune în practică acest proiect chiar de la începutul primăverii.

Inventivul profesor a decis să apeleze şi la ajutor „extern". A trimis proiectul la o Fundaţie cu profil ecologist din Austria - World Wide Foundation - pentru a primi sprijin financiar.

„Am primit acest sprijin şi am intrat în cursa pentru un premiu, alături de alte 32 de proiecte din toată Europa, cursă care se va finaliza undeva la mijlocul lunii mai 2011", mai spune profesorul Căldăraru.

Tot mai mulţi profesori sprijină proiectul "O oază de sănătate".

„Ideea colegului meu este bine venită întrucât în fiecare primăvară suferim din cauza alergiilor provocate de puful acestora. În locul acestor plopi am putea amenaja un mini-parc, în care elevii se pot relaxa în pauze sau pot desfăşura diferite activităţi educative sau extracurriculare", spune institutorul Alina Gheorghiu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite