Astăzi, consilierii judeţeni de la Galaţi au stabilit preţul de referinţă la grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit estimării CJ, grâul se va comercializa în acest an pe piaţa internă la preţul de 0.40-0.50 lei pe kilogram, deşi costul de producţie se va situa între 0.75-0.80 lei pe kilogram.

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi în plen propunerea Direcţiei de Agricultură Galaţi pentru preţul mediu la grâu pentru anul agricol 2009-2010.

"Potrivit Codului fiscal această hotărâre este necesară organului fiscal (în a cărui rază teritorială contribuabilii îşi au domiciliul sau adresa unde locuiesc efectiv, iar sursele de venit pot fi situate în raza teritorială a altor organe fiscal), pentru a determina impozitul pe venitul net anual impozabil datorat de persoanele fizice care realizează venituri, în baza unui contract de arendă, unde aceasta este exprimată în natură. Prin proiectul de hotărâre se propune aprobarea preţurilor medii ale produselor agricole pentru judeţul Galaţi, pentru o perioadă de un an, având la bază bugetul estimativ al culturii de grâu consum, pentru recolta 2009-2010", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Potrivit legislaţiei, Consiliul Judeţean este instituţia care are atribuţii în procesul de stabilire a preţurilor medii la produsele agricole, după consultarea factorilor de specialitate.

CJ estimează că grâul se va comercializa în acest an pe piaţa internă la preţul de doar 0.40-0.50 lei pe kilogram, deşi costul de producţie se va situa între 0.75-0.80 lei pe kilogram.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite