Nati Meir, fost candidat la preşedinţia României, se roagă de judecători să-l elibereze din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între tentativele de sinucidere, Nati Meir depune cereri de eliberare din arest preventiv pe motiv că nu mai prezintă pericol social. În 13 octombrie 2010, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe fostul deputat şi candidat la preşedinţia României la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de înşelarea mai multor persoane.

Instanţa a mai decis ca Nati Meir să plătească daune materiale pentru opt dintre părţile civile constituite în dosar.

Totodată, potrivit deciziei instanţei, Nati Meir nu mai are dreptul de a fi ales şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, atât pe perioada executării condamnării de şapte ani, cât şi timp de patru ani după ispăşirea pedepsei.

A încercat să se spânzure cu o sacoşă

La finele anului trecut, fostul deputat, încarcerat în Penitenciarul Galaţi, pentru trafic de influenţă, a încercat să se spânzure în toaleta celulei sale, folosind baierele unei sacoşe, însă bara de care s-a agăţat s-a rupt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ANP, Johanna Popescu, Meir nu a păţit nimic, neavând vreo leziune sau vreo traumă care să necesite spitalizarea.

Nati Meir mai are o condamnare la patru ani de închisoare într-un alt dosar, pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.

Totodată, la Tribunalul Galaţi se judecă un alt dosar în care Nati Meir este acuzat alături de fiul lui, Or Meir. Cei doi, trimişi în judecată la începutul lunii iunie, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

Între atâtea dosare penale şi tentative de sinucidere, Nati Meir îşi găseşte timp să formuleze cereri de eliberare din arest preventiv.

Ultima solicitare a fost făcută pe 28 martie 2011 şi în numele fiului său, Or Meir, şi vizează înlocuirea arestării preventive cu liberarea provizorie sub control judiciar.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au amânat însă pentru o săptămână luarea unei decizii în acest caz, un termen neobişnuit de lung pentru solicitările de revocare a arestării preventive.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galaţi îl acuză pe Nati Meir că, în cursul anului 2008, în calitate de deputat, a pretins de la o denunţătoare 50.000 euro spunându-i că va interveni pe lângă judecători din Tribunalul Galaţi pentru ca aceştia să dispună eliberarea ei din arest în dosarul în care este judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

De asemenea, în cursul anului 2009 şi în lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului său, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denunţători, cărora le-a spus că va interveni la magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să dispună judecarea lor în libertate şi, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, în două dosare în care sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, respectiv complicitate la luare de mită.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite