EXCLUSIV/Un fost poliţist s-a sinucis într-un motel pentru şoferi de TIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Apostu şi-a pus capăt zilelor la 40 de kilometri de casă, într-o toaletă a unui motel din apropierea Galaţiului. Este tragedia unui fost poliţist care s-a pensionat la cerere, în 2006.

Fostul poliţist, în vârstă de de 54 de ani, a fost găsit decedat într-o cameră a motelului din popasul auto de la Hanu Conachi, spânzurat cu o şufă de scaunul de toaletă.

El a acţionat cu sânge rece când a fost vorba să-şi planifice propria-i moarte. Miercuri, s-a dus la bancomat, după care a trecut pe acasă pentru a lăsa bani familiei. Apoi a urcat într-un maxi- taxi, cu direcţia Hanu Conachi. Şi-a închiriat o cameră de motel, pentru trei nopţi, după care nimeni nu l-a mai văzut.


Dispărut fără urmă


„Pe la 22.30, m-a sunat să-mi spună că este la Hanu Conachi. Atunci mi-am dat seama că ceva nu este în regulă", a declarat Ionică Florea, agent principal în cadrul secţiei 4 Poliţie din Galaţi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Apostu.


La finalul ultimei zile de cazare, angajaţii motelului au încercat să-i dea de urmă, pentru a elibera camera. Cum nimeni nu răspundea la uşă, aceştia au intrat şi au găsit cadavrul fostului om al legii atârnat de bazinul WC-ului.

Din spusele acestora, corpul era într-o stare aavansată de putrefacţie. La faţa locului au sosit foştii colegi ai lui Apostu, care l-au recunoscut.
Verdict: sinucidere


„Este clar vorba de o sinucidere. Nu am nici cel mai mic dubiu", a spus comisarul şef Ştefan Căpătan, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din Poliţia Galaţi.

Marian Apostu a avut o carieră deosebită

image


Familia fostului poliţist este în stare de şoc. Apropiaţii nu îşi pot închipui ce l-a determinat pe acesta să-şi pună capăt zilelor. Soţia lui Apostu, Rozica, crede că în spatele sinuciderii soţului pot sta inclusiv probleme cauzate de fostul său loc de muncă.

image


„În ultimele zile era cam abătut. Eu zic că a fost torturat psihic de o întâmplare mai veche, ceva ce eu nu ştiu. Certificatul lui de naştere este distrus. Când a plecat de acasă certificatul era bun, nu era aşa rupt. Cu toţii ne întrebăm ce a căutat el la Hanu Conachi, că doar nu avea rude acolo", a adăugat femeia.


Anul acesta, doi dintre cei trei copii ai lui Apostu ar fi trebuit să-şi celebreze nunta.


În urma fostului poliţist au rămas foarte multe probleme nerezolvate, el fiind singurul care aducea bani acasă.

De asemenea, soţia sa a trecut recent prin mai multe operaţii, care i-au pus viaţa în pericol, în timp ce mezinul familiei, în vârstă de 25 de ani suferă grave tulburări psihice. Acum, foştii colegi, dar şi vecinii strâng bani pentru înmormântarea lui Apostu.

Acesta este cel de-al doilea caz în ultimii patru ani, în care un poliţist ce a lucrat la Dispeceratul IPJ Galaţi se sinucide. În lna februarie 2006, agentul şef adjunct Alexandru Caraman s-a împuşcat în post cu pistolul din dotare, la fel, aparent fără motiv.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite