Veşti sumbre! Galaţiul riscă să rămână fără căldură. Romgaz Mediaş a reziliat contractul încheiat cu Electrocentrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caloriferele riscă să devină obiecte de decor
Caloriferele riscă să devină obiecte de decor

Din cauza datoriilor foarte mari înregistrate de populaţie către societatea Apaterm, societatea locală de termoficare se află în imposibilitatea de a-şi achita datoriile faţă de S.C Electrocentrale Galaţi.

Mai grav este că, Romgaz Mediaş a reziliat contractul pentru furnizarea gazelor naturale, pe care îl avea încheiat cu Electrocentrale.

Motivul luării acestei măsuri este legat de datoriile istorice în sumă de 14 milioane lei, pe care furnizorul local de agent termic primar le are către Romgaz Mediaş.

Semnalul de alarmă a fost tras Iulian Aramă, preşedintele Consiliului de Administraţie Electrocentrale Galaţi, şi George Cubasa, directorul Apaterm.

„Pot să vă spun că situaţia este una critică. Cei de la Romgaz Mediaş au reziliat contractul încheiat cu Electrocentrale şi livrează gaze naturale doar pe bază de comandă şi doar cu plata unor sume în avans. Mai exact, dacă plătim vom avea căldură. Am intrat şi în rezerva de păcură, care a ajuns deja la jumătate", a spus Iulian Aramă.

„Nici nu ştiu ce mă doare mai tare: că rămâne Galaţiul fără căldură sau că am pe capul meu DNA-ul, Curtea de Conturi, Prefectura, Direcţia de Finanţe Bucureşti. Apaterm are contul escrow blocat de Electrocentrale. Toţi furnizorii trimit hârtii prin care anunţă că instituţia este insolvabilă", spune George Cubasa.

Încasări mici

Directorul Apaterm ne-a spus că încasările de la populaţie sunt în continuare foarte mici. „Astăzi am încasat 40.000 de lei, iar datoria totală este de 1500 miliarde de lei vechi. Eu nu am nicio putere", a mai adăugat directorul Apaterm.

La ora actuală nu mai puţin de 500 de asociaţii au datorii la Apaterm şi datorează în plus şi penalităţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite