Ştergerea penalităţilor rămâne la mâna creditorilor. Concedierile la Apaterm continuă.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această măsură se aplică doar după ce planul de reorganizare va fi aprobat de creditori. Întâlnirea va avea loc pe 14 octombrie. În cazul în care nu se va aproba planul de reorganizare, societatea locală de termoficare va intra în faliment. Concedierile continuă la SC Apaterm.

Primarul Dumitru Nicolae, reprezentanţii SC "Apaterm" si cei ai administratorului judiciar RomInsolv au participat ieri la o sedinţă pe tema ştergerii sumelor cu titlu de penalităţi datorate de populaţie. După câteva ore de discuţii, s-a stabilit ca acest punct să fie cuprins în planul de reorganizare al Apaterm.

Directorul SC Apaterm, Adriana Stratulat, susţine că ştergerea penalităţilor se aplică doar după ce planul de reorganizare va fi aprobat de creditori, întâlnire care va avea loc pe 14 octombrie.

„Măsura de ştergere a penalităţilor se va introduce în planul de măsuri, iar dacă creditorii vor fi de acord şi o vor aproba noi vom pune planul în aplicare. Noi avem de gând să finalizăm planul undeva pe la mijlocul lunii septembrie, dar termenul limită la care acesta trebuie aprobat este de 14 octombrie.  Condiţiile în care vor fi şterse aceste penalităţi vor fi făcute publice în momentul definitivării planului de reorganizare a SC Apaterm", ne-a declarat Adriana Stratulat.

Procedura simplificată

Florian Mateiţă, reprezentantul RomInsolv SPRL, administratorul judiciar al SC Apaterm, susţine că procedura prin care se va putea face această ştergere va fi foarte simplificată: "Lucrăm la simplificarea procedurilor şi la tot ce înseamnă factori de blocaj în relaţia cu asociaţiile".

Reprezentantul RomInsolv SPRL le recomandă gălăţenilor să vină  la zi cu datoriile pentru că este singura şansă să scape de penalităţi: „Doar cei care îţi plătesc datoria curentă vor putea beneficia de această facilitate. Nu ştiu care va fi algoritmul, dar condiţiile vor fi mai simple. Datoriile trebuie stinse. Planul de reorganizare prevede scăderea costurilor şi creşterea calitativă a serviciilor. Se va investi mai mult în reţele şi puncte termice”, ne-a spus Mateiţă.

Apaterm, la mâna creditorilor

În cazul în care creditorii nu aprobă planul de reorganizare, societatea locală de termoficare va intra în faliment. „Noi sperăm să-l aprobe şi să punem pe picioare această societate. Vrem să facem o societate suplă şi flexibilă. Dacă intră în faliment, vor trebui plătite toate datoriile. Ele se ridică la 150 milioane de lei", a spus Mateiţă.

Concedierile continuă

Conform aceleiaşi surse, toţi angajaţii societăţii vor fi evaluaţi urmând să se facă concedieri însemnate. Până la această dată, au primit deciziile de concediere 47 de salariaţi de la TESA.

CITEŞTE ŞI: 47 de angajaţi TESA ai societăţii Apaterm Galaţi au fost deja concediaţi

„După ce facem această evaluare, vom stabili exact care e personalul ce va pleca. Criteriile sunt de ordin profesional şi social. Va fi luat caz cu caz. Nu suntem adepţii familiei în Apaterm şi este bine ca cei care sunt în situaţia aceasta să-şi rezolve problemele. Este bine ca ouăle să fie puse în mai multe coşuri şi nu într-unul singur", a spus reprezentantul RomInsolv SPRL.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite