Măsuri antihuligani la primul meci de acasă al Oţelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în data de 2 august la Stadionul Oţelul, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal dintre echipa gazdă F.C. Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna.

Măsurile de ordine publică în zona apropiată stadionului Oţelul vor fi asigurate de echipaje de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Galaţi care vor acţiona pentru îndeplinirea următoarelor misiuni:
 asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zona apropiată şi imediată a arenei sportive înainte, pe timpul şi după terminarea jocului sportiv;
 intervenţia pentru restabilirea ordinii publice în cazul tulburării acesteia, pe traseele de deplasare, zona apropiată, imediată şi în interiorul arenei sportive;
 coordonarea activităţii Poliţiei Locale pe linia îndeplinirii atribuţiilor şi sarcinilor ce revin acesteia;
 intervine pentru restabilirea ordinii publice în caz de nevoie;
 sprijină activitatea organizatorului şi Poliţiei Locale la solicitare în cazul identificării unor persoane care încearcă să pătrundă în incinta stadionului.

Cu această ocazie, Jandarmeria Galaţi reaminteşte spectatorilor că le este interzis staţionarea pe culoarele de acces cât şi pe coronamentele tribunelor, existând astfel riscul ca meciul să fie întrerupt, să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică, conform Legii nr. 4/2008.

De asemenea spectatorilor le este interzis: să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.
Jandarmeria Galaţi atrage atenţia asupra interdicţiei de introducere pe stadion a artificiilor sau a obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice, deţinerea acestora constituind infracţiune.
În cazul în care spectatorii părăsesc arena sportivă înainte de terminarea partidei, aceştia nu vor mai avea acces în incinta stadionului, documentele de acces fiind valabile doar pentru o singură intrare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite