TAS a confirmat! OŢELUL ESTE CAMPIOANA ROMÂNIEI!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a făcut astăzi publică decizia în ceea ce priveşte disputarea partidei dintre Pandurii şi Oţelul Galaţi

Meciul care ar fi putut schimba soarta acestui sezon nu se va juca, iar Galaţiul are primul titlu din istorie!

Redăm comunicatul TAS:

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis decizia apelulurilor formulate de clubul român de fotbal CS Pandurii Lignitul în legătură cu neprogramarea la meciurile oficiale şi la meciul CS Pandurii Lignitul - FC Oţelul Galaţi, programat iniţial la 25 februarie 2011.

Liga Profesionista de Fotbal din România a hotărât ca meciul să fie pierdut prin neprezentare de CS Pandurii Lignitul ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor de către club şi a nerespectării deciziilor anterioare ale LPF.

TAS a considerat primul apel al CS Pandurii Lignitul din 1 martie 2011 inadmisibil (apelul împotriva deciziei Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor din 8 februarie 2011 care a sancţionat clubul cu neprogramarea în meciuri oficiale şi cu interzicerea de a mai face transferuri până la plata datoriilor) şi a respins al doilea apel din 6 aprilie 2011 (apelul împotriva deciziei Comisiei de Recurs a LPF din 10 martie 2011, potrivit căreia meciul CS Pandurii Lignitul - FC Oţelul Galaţi se omologhează cu victoria oaspeţilor). Ca urmare a acestora, rezultatul meciului dintre CS Pandurii Lignitul şi FC Oţelul Galaţi este neschimbat, 0-3.

Întreaga motivare a deciziei va fi comunicată în câteva săptămâni celor două părţi", se anunţă în comunicatul TAS.

Citeşte aici decizia oficială a Tribunalului Sportiv de la Lausanne

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, miercuri, că se aştepta la decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în ceea ce priveşte partida cu Pandurii Târgu Jiu, din etapa a XIX-a a Ligii I, şi de aceea şi-a permis să programeze deja petrecerea pentru câştigarea titlului.

"Am primit decizia fără niciun fel de emoţie, pentru că era decizia la care mă aşteptam. Acesta este şi motivul pentru care ne-am permis să organizăm, duminică, petrecerea prin care să sărbătorim titlul de campioană", a spus Stan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele executiv al clubului Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că memoriul depus la TAS de gruparea gorjeană a fost respins, astfel că partida cu Oţelul nu se va mai disputa. În urma acestei decizii, formaţia gălăţeană este campioană.

"Am fost înştiinţaţi de cei de la LPF că decizia TAS ne este defavorabilă, astfel că meciul Pandurii - Oţelul nu se va mai disputa", a spus Pârvulescu.

Liga Profesionistă de Fotbal nu a programat echipa Pandurii Târgu Jiu în partida cu Oţelul Galaţi, de pe teren propriu, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I, din cauza datoriei gorjenilor către FC Dinamo din transferul jucătorului Ilie Iordache. Oficialii Pandurilor au contestat la TAS această decizie.

În aşteptarea unui răspuns de la TAS, LPF nu a înmânat tricourile de campioni gălăţenilor, duminică, la meciul cu FC Timişoara, scor 2-1, în urma căruia Oţelul devenise campioană matematic.

Contre de la Iancu

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, miercuri, că decizia TAS, care a validat hotărârea comisiilor LPF de neprogramare a echipei Pandurii la partida cu Oţelul, reprezintă un mare câştig al fotbalului românesc, dar a precizat că echipa gălăţeană este o campioană nemeritată.

"Ăsta e marele nostru câştig, că TAS a validat decizia comisiilor. În rest, avem o campioană nemeritată. Păcat de munca lui Dorinel, păcat de munca jucătorilor, trei puncte la masa verde, 12 puncte făcute cadou în cascadă de arbitri, un campionat fraudulos câştigat de o echipă fără niciun fel de merit. Mai mult de locurile 5-6 nu aveau cum să obţină", a spus Iancu, la Gsp Tv.

Marian Iancu spune că fotbalul românesc nu se va dezvolta în condiţiile în care arbitrii au ajutat Oţelul să devină campioană.

"Felicit comisiile Ligii, comisiile Federaţiei, iată că încep să funcţioneze. Bravo Mircea Sandu, bravo Dragomir, bravo comisiilor! În rest, am pierdut un campionat, fotbalul nu se va dezvolta din cauza arbitrilor care au driblat în mod necinstit regulamentul şi vor trebui să răspundă, pentru că avem o campioană care nu merită. Nici măcar nu a investit în infrastructură, iar Marius Stan mai are şi nesimţirea să spună că nu îşi propune nimic în grupele Ligii Campionilor, iar toate astea trebuie analizate de cei care conduc şi să ia măsurile care sunt necesare", a adăugat Iancu.

Oficialul grupării bănăţene speră ca şi FC Timişoara să ajungă în grupele Ligii Campionilor. "Ne dorim să încercăm să ajungem în grupele Ligii, prin preliminarii şi play-off, dar asta înseamnă să învingem pe Dinamo", a precizat Iancu.

OŢELUL, campioana Moldovei

Oţelul Galaţi este o formaţie fondată în anul 1964. Stadionul Oțelul are o capacitate de circa 13.500 de locuri. Momentul debutului în Divizia A este semnalat în anul 1986, iar un sezon mai târziu gălățenii obțin locul 4 și dreptul de a participa în Cupa UEFA. Primul meci în cupele europene s-a jucat la 7 septembrie 1988 cu cea mai titrată echipă italiană, Juventus Torino. Gălăţenii reuşesc o victorie memorabilă, scor 1-0, însă în retur pierd cu 0-5. La finalul acelui sezon, Oţelul retrogradează, însă revine în prima ligă în 1991, fără a mai retrograda de atunci.

image

Oţelul a participat de alte patru ori în Cupa UEFA în sezoanele 1997/1998, 1998/1999, 2004/2005 şi 2007/2008, ultima dată calificându-se din Cupa Intertoto. În vara anului 2007, Oţelul a câştigat Cupa Intertoto după ce a trecut de turcii de la Trabzonspor.

Până duminică, cea mai bună performanță a Oţelului în campionat era locul 4, care a fost obținut în 1988, 1997 și 1998.

În Cupa României, echipa a jucat finala, în anul 2004, pierdută în fața echipei Dinamo București, cu scorul de 0-2.

În actualul sezon, Oţelul Galaţi a preluat conducerea Ligii I în etapa a opta, cedând-o în etapa a XXVI-a, când primul loc a revenit echipei FC Timişoara. După o etapă, Oţelul a revenit pe primul loc, însă a fost din nou întrecută în etapele 29 şi 30. După etapa 31, gălăţenii au revenit pe primul loc, unde au rămas şi după ziua de duminică.

image

Oţelul Galaţi a înregistrat în cele 33 de etape din Liga I 20 de victorii, 7 remize şi 6 înfrângeri. Gălăţenii au marcat 44 de goluri şi au primit 24.

Gălăţenii ocupă locul doi într-un top al celor mai bune apărări, după Rapid, care a primit doar 22 de goluri în 33 de etape.

În urma succesului de duminică, Oţelul Galaţi va evolua direct în grupele Ligii Campionilor.

Oţelul Galaţi succede în palmares formaţiei CFR Cluj, câştigătoarea titlului anul trecut. Pentru al patrulea sezon consecutiv, titlul revine unei echipe din provincie, după CFR Cluj (2008 şi 2010) şi Unirea Urziceni (2009). Ultima campioană a României din Bucureşti a fost Dinamo, în 2007.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite