Oferta de weekend a Teatrului Naţional „Nae Leonard” din Galaţi: spectacol pentru copii, recital cameral şi operă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din spectacolul Madama Butterfly FOTO Teatrul Leonard
Imagine din spectacolul Madama Butterfly FOTO Teatrul Leonard

Vineri, de la ora 11,00, se joacă „Frumoasa din pădurea adormită” (un musical compus de Marius Ţeicu). Sâmbătă, de la ora 19,00 se interpretează lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart  şi Carl Maria von Weber. Duminică, de la ora 18,00 - spectacol extraordinar al operei „Madama Butterfly”, de Giacomo Puccini.

Ediţia a XV-a a Festivalului Internaţional Leonard continua cu un weekend plin de evenimente. Vineri, 16 noiembrie, la ora 11,00 copiii sunt invitaţi în lumea minunată a celebrului basm „Frumoasa din pădurea adormită” în varianta muzicală imaginată de compozitorul Marius Ţeicu şi scriitoarea Silvia Kerim. 

„Frumoasa din pădurea adormită” de Charles Perrault este o poveste clasică despre prinţi, prinţese şi vrăjile care se ţes în jurul lor şi, totodată, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii ale Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, jucat cu succes mulţi ani, de la premiera sa din februarie 2006.

A fost odată ca niciodată, o împărăţie cu zâne bune şi vrăjitoare rele, cu broaşte şi berze vorbitoare, cu oameni liniştiţi şi cumsecade peste care domnea un Împărat. Vă lăsăm să descoperiţi întreaga poveste, în sala de spectacole, cu ajutorul artiştilor: Florentina Andronic, Adina Lazăr, Mitică Belciugan, Cristina Vasopol, Cristina Izabela Ionaşcu, Mariana Pisică, Viorica Mărăndici, Costel Donose, Paul Buţa, Anton Mihail şi baletul teatrului. 

Regia spectacolului a fost realizată de Nicolae Ciubuc, scenografia de Gheorghe Andreescu, iar coregrafia şi mişcarea scenică de Fănică Lupu.

Sâmbătă, 17 noiembrie, de  la  ora 19,00, melomanii sunt aşteptaţi la o întâlnire  inedită cu două pagini de referinţă ale creaţiei camerale universal: Cvintetul pentru clarinet şi coarde în La Major, KV.581 de Wolfgang Amadeus Mozart şi Cvintet pentru clarinet si coarde în Si bemol major, op. 34 de Carl Maria von Weber, în interpretarea instrumentiştilor gălăţeni: Gheorghe Constantinescu  - clarinet, Cornelia Gheorghiu  - Vioara I, Iulia Titea Sava  - Vioara a II-a, Gabriela Lăzăroiu  - Violă, Tereza Gânju - Violoncel. Recitalul cameral va fi prezentat de Laura Sava.

Cvintetul pentru clarinet şi coarde în La Major, KV.581, inspirat de performanţele tehnice ale celui mai renumit clarinetist al timpului, Anton Stadler, reflectă faţete  mai puţin cunoscute ale genialităţii mozartiene,  uşor de descoperit acum, în  lectura pertinentă a unor entuziaşti instrumentişti ai orchestrei simfonice a teatrului nostru, întruniţi pentru prima oară în această formulă, în sala de concerte.

Cvintet pentru clarinet şi coarde în Si bemol major, op. 34 este rodul prieteniei dintre C.M.von Weber (1786 ,Eutin - 1826, Londra ) şi clarinetistul Heinrich Baermann (1784 - 1847) una dintre cele mai frumoase şi productive din istoria Clarinetului şi nu numai.În acea perioadă de început de secol 19, cei doi tineri muzicieni erau in plina ascensiune şi se bucurau fiecare în parte de o înaltă faimă internaţională. Weber era cunoscut ca un prodigios şi energic pianist, compozitor şi publicist, Baermann ca un virtuoz al clarinetului, un instrument la acea dată relativ tânar, şi în plină dezvoltare şi ascensiune.

Weekend-ul musical va fi încununat de prezentarea într-un spectacol extraordinar al operei „Madama Butterfly”  de Giacomo Puccini,  duminică, 18 noiembrie, de la  ora 18,00. Povestea sfâşietoare a dragostei zdrobite de prejudecăţile a două lumi diferite dar şi a superficialităţii, este esenţa subiectului operei Madama Butterfly compusă de Giacomo Puccini pe un libret de Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa, bazat pe o povestire de John Luther Long şi o piesă de David Belasco. 

Madama Butterfly este un titlu de referinţă al repertoriului operistic universal care a fascinat prin controversă chiar de la prima sa reprezentaţie, fiind contestată dur la premiera absolută prezentată la Scala di Milano, pe data de 17 februarie 1904 (sub titlul iniţial „Cio-Cio-San”), fapt ce a adus o mare suferinţă compozitorului, în pofida minuţiosului său parcurs creativ.

Vă invităm să redescoperiţi  povestea eternă şi  zborul dulce al iubirii micuţei Butterfly, delicată în sentimente precum aripile unui fluture în viziunea artiştilor: Hidemi Tajima (Japonia), Florin Guzgă (Iaşi), Roberto Bortoluzzi (Italia), Florentina Soare, Lăcrămioara Crihană, Tudorel State, Dominic Cristea, Valentin Vasopol, Sebastian Băncilă, Adrian Ţurcanu, orchestra şi corul teatrului dirijaţi sub bagheta lui Cristina Sandu (Cluj-Napoca). Regia artistică poartă semnătura italianului Giampiero Zazzara, iar scenografia este asigurată de Gheorghe Andreescu după Grigore Gorduz.

Preţurile întregi ale biletelor pentru spectacolele din weekend-ul 16-18 noiembrie sunt următoarele: 10,8 lei (Frumoasa din Pădurea Adormită), 21,6 lei (Recital cameral) şi 54 lei (Madama Butterfly). Preţurile reduse pentru aceste spectacole sunt: 5,4 lei (Frumoasa din Pădurea Adormită), 10,8 lei (Recital cameral) şi 32,4 lei (Madama Butterfly). 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite